Kihívás

2023.11.03. 16:07

Mesterfokú bajnokság vár a DKSE tornászaira

Az év utolsó nagy hazai versenyére készülnek a tornászok, szombaton és vasárnap Győrben rendezik meg a mesterfokú bajnokságot, amelyen a szerekhez lépnek a DKSE sportolói is.

Gallai Péter

Az olimpiai kvótát szerzett Czifra Lili is ott lesz a DKSE csapatában

Forrás: MATSZ

Az év utolsó nagy hazai versenyére készülnek a tornászok, szombaton és vasárnap Győrben rendezik meg a mesterfokú bajnokságot, amelyen a szerekhez lépnek a DKSE sportolói is. A válogatott kiválósága, a súlyos sérülést szenvedett Kovács Zsófia értelemszerűen nem tud indulni. A dunaújvárosi klubból így Czifra Bettina Lili, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szij Emese lép majd a szerekhez a szövetség által előzetesen kiadott sorsolás szerint. 

– A mesterfokúval párhuzamosan lesz a fiú kismester utánpótlás-bajnokság is. Ennek a versenynek komoly presztízse van mind a felnőttek, mind az utánpótláskorúak körében. Az idénynek egy meghatározó eseménye, így mindenki nagyon készül – idézte a szövetség tájékoztatója Altorjai Sándor főtitkárt.

A győri verseny után azon válogatott versenyzők, akik még nem rendelkeznek olimpiai kvótával, kevesebbet pihenhetnek, hiszen számukra még ebben az évben megkezdődik a felkészülés a februári világkupa-sorozatra, ahol még szintén párizsi indulási jogot lehet szerezni. Amivel már Czifra Bettina Lili rendelkezik, aki ezt az óriási bravúrt a szeptember végi világbajnokságon érte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában