Évzárás

2023.11.24. 18:44

A DFVE szombaton a görög Alimost fogadja a BL-ben – cél a szezon első sikere

A szerdai, Szeged elleni bajnoki siker után szombaton 17 órakor az év utolsó tétmérkőzésén a görög Alimos NAC Betsson gárdáját fogadja a DFVE női vízilabda együttese a Bajnokok Ligája csoportkörében, a B-jelű négyesben.

Gallai Péter

Kardos Dominikáék számítva a hazai közönség támogatására, győzni szeretnének

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az már korábban eldőlt, hogy az egy ponttal álló dunaújvárosi gárda már nem lehet csoportgyőztes, és ezzel együtt a négyes döntő tagja. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ne tennének meg mindent a lányok az első sikerükért a legrangosabb sorozatban. Ahol éppen a görögök ellen rajtolt októberben Vad Lajos csapata, 14–10-re nyertek a hellének hazai medencében. Akkor azonban nem játszott jól a DFVE, a találkozó után Horváth Brigitta mondta azt lapunknak, hogy Athénban saját magukat verték meg. Nem jött ki az, ami bennük van, végül ez a mérkőzés rovására ment. Ezt követően azonban egyre jobb formát mutatott a csapat a BL-ben is. A francia Mulhouse ellen döntetlenre hozott rendes játékidő után csak büntetőkkel kaptak ki – innen az egy pont –, míg a címvédő spanyol Sabadellel szemben óriási csatában, heroikus küzdelemben úgy maradtak alul, hogy az utolsó másodpercekben a DFVE támadhatott a döntetlenért. 

Egyébként a görögök azóta mindkét meccsüket elveszítették, így egy dunaújvárosi sikerrel meg is előzhetik őket Gardáék a tabellán.

– Mindenképpen győzni szeretnénk szombaton, és akkor is bizonyítani. Remélem, a gyakorolt védekezést és taktikát száz százalékosan meg tudjuk valósítani, és akkor a Bajnokok Ligájában is sikert arathatunk – mondta Kardos Dominika a mérkőzésről, amelyen ismét nagyon számítanak a lelkes közönség rengeteget érő támogatására.

A csoport állása: 1. Sabadell 9 pont, 2. Mulhouse 5 pont, 3. Alimos NAC Betsson 3 pont, 4. Dunaújváros 1 pont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában