Társkapitányok

2023.09.04. 14:20

Mihók és Cseh vezetik a női vízilabda válogatottat

Fotó: Aniko Kovacs

A Magyar Vízilabda Szövetség hétfői elnökségi ülésén Mihók Attilát, a DFVE vezetőedzőjét és Cseh Sándort a szövetség eddigi utánpótlás igazgatóját bízta meg a magyar női vízilabda-válogatott irányításával. A két szakember egyenrangú társkapitányként felel majd a nemzeti csapatért, ám meccselni Mihók Attila fog. A páros feladata a válogatottal a januári netanyai Európa-bajnokságon vagy februári dohai világbajnokságon kivívni a párizsi olimpia kvótát.

"Ez egy olyan döntés, amely a megújulást jelenti és a teljes vízilabdatársadalom be tud mögé állni" - hangsúlyozta Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, hozzátéve, hogy mindkét szakember főállású szövetségi kapitányként dolgozik majd.
   "Nem egy könnyű időszakban kaptuk meg ezt a gyönyörű feladatot. Nehéz lesz négy hónap alatt felkészülni egy olyan nagy feladatra, mint az olimpiai kvalifikáció megszerzése, de hiszek abban, hogy meg fogjuk tudni oldani" - nyilatkozta Mihók Attila, aki 1998 óta irányította a Dunaújváros csapatát, amellyel nyolc bajnoki címet, hét Magyar Kupát, LEN Kupát és Európai Szuperkupát is nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában