Labdarúgás

2023.09.30. 11:38

A Dunaferr az Alcufer Kupán - Frissítve

Várkonyi Zsolt

Fotó: Várkonyi Zsolt

A Dunaferr kispályás labdarúgó csapata a cég átalakulása miatt Magyar Vas-és Acélipari Egyesülés (MVAE) néven érkezett Gyirmótra, hogy megvédje címét. Az idén már 11. alkalommal megrendezett tornára 28 csapat nevezett, ahol a csapatot ötszörös címvédőként, kétszeres ezüst és egyszeres bronzérmesként kiemeltként négyes csoportba sorsolták. Ellenfeleink a Melecs EWS Kft., a Shoptec, és a Rail Cargo Group.

Csapatunk győzelemmel kezdett 

Csapatunk címvédőhöz méltón kezdte a tornát, 3:0-ra legyőzve a Melecs csapatát.

Góljainkat Kővári László, Somogyi Jenő és Huber Balázs szerezték.- nyilatkozta a csapat vezetője, Tóth Imre.

A másodikat is behúztuk 

Az MVAE csapata - felavatva a piros mezét is - második mérkőzését is megnyerte. Ezúttal egygólos hátrányból felállva magabiztos játékkal 4:1-re verte a Shoptec csapatát. A fiúk a második félidőben tetszetős játékkal már biztosították helyüket a legjobb 16 között. Góljainkból kettőt Nagy Tibor szerzett, míg Somogyi Jenő és Huber Balázs egy-egy góllal köszöntek be az ellenfél kapujába. Csapatunk az utolsó mérkőzéstől függetlenül csoportelsőként várhatja a folytatást. 

Fotók: Várkonyi Zsolt 
 
 

 

 

Veretlenül lettünk csoportelsők

Ezúttal is egygólos hátrányból fordított a csapat, amely végül 3-1-re győzte le a Rail Cargo-t. Góljaink közül Huber Balázs lőtt kettőt,  Nagy Tibor pedig egyet. Hamarosan kieséses rendszerben folytatódik a torna, várjuk a sorsolást, bízva a csapat legjobb nyolc közé jutásában. 

Nem sikerült a címvédés

A nyolc közé jutásért a K & H csapata következett, akiktől a rendes játékidőben elért 1:1-es döntetlent követően büntetőkkel 2:1-re alul maradtunk.
Tóth Imre csapatvezető röviden így értékelt:

"A rendes játékidőben elért eredmények alapján nem szenvedtünk vereséget. Nem szerencsés a baljós előjelekre fogni a szereplésünket, de tegnap két játékosunk jelezte, hogy nem tud velünk jönni, ezért csak két cserével indulhattunk útnak. Majd reggel a mikróbuszunk lerobbant Székesfehérvár közelében, így át kellett csoportosítani az utazókat más autókba. Ráadásul a kieséses szakaszban két játékosunk megsérült, így, ha tovább jutunk is, akkor csere nélkül kellett volna folytatnunk a tornát. No, de ezzel együtt a csapat megfogadta, hogy jövőre újra elindul a győzelemért. Egyben megköszönöm a játékosok hozzáállását, azt, hogy képviselték Dunaújvárost és a térséget, az MVAE-t és természetesen köszönöm támogatóink segítségét is." 

Fotó: Várkonyi Zsolt

A Suzuki nyerte idén a kupát

A dunaújvárosi csapatnak nem sikerült megvédenie címét, ezúttal a 28 nevező közül a Suzuki nyerte az Alcufer Kupát, a döntőben 2:1-re legyőzve a MÉH Zrt. csapatát. A győztes megkapja ilyenkor a neki járó díjat és egy évre hazaviheti a vándorkupát is. Ez utóbbit minden esetben az Alcufer Kupa főszervezői, az Alcufer társaságcsoport tulajdonosai, Horváth Ferenc és Horváth Ernő adták át - idén először - az előző évi győztes képviselőjével, Tóth Imrével, a Dunaferr (most MVAE) csapatvezetővel közösen. 

A minden évben profi módon megszervezett futball ünnep igazi közösségi eseménnyé nőtte ki magát, amelyre szívesen érkeznek a nevező csapatok az ország legkülönbözőbb részéből. Igaz, a végére mindig csak egy marad. 

A győztesek és a díjátadók
Horváth Ernő, Tóth Imre, Horváth Ferenc és Várkonyi Zsolt Fotó: Vass Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában