Felkészülés

2023.08.22. 10:30

Mindenképpen szeretnének borsot törni az összes csapat orra alá

A Magyar Röplabda Szövetség az előző évihez képest alaposan átalakította a legmagasabb osztályú röplabda-bajnokság versenykiírását, amelybe benevezett a Dunaújvárosi KSE csapata is. Elsősorban dunaújvárosi játékosokkal vágnak neki az új szezonnak.

Gróf András

Tomanóczy Tibor csapata a Kecskemétet látja vendégül

Fotó: Laczkó Izabella

Az előző idényt az Extraligában 8, az NB I-ben 6 csapat fejezte be. Az előbbiben szereplők közül a Kistext ezúttal nem nevezett, s az NB I-ből a Szolnok nem vállalta a szereplést az új idényben, amelynek mezőnyét a következő csapatok alkotják: Fino Kaposvár, MÁV Előre Foxconn, Kazincbarcika, Dág, DEAC, ­DKSE, Kecskemét, MAFC-BME, MEAFC-Miskolc, Pénzügyőr, TFSE, Vidux-Szegedi RSE. 
A bajnokságban a tizenkét együttes oda-vissza játszik egymással az alapszakaszban, ami után az első nyolc marad az Extraligában, és a rájátszásban folytatja tovább, a többi együttes alkotja onnantól kezdve az NB I-es mezőnyt. Az Extraliga rájátszásában megszűnik az ellenfélválasztás, és újra visszatér a klasszikus rendszer, azaz az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik a negyeddöntőben. A párharcok és a helyosztók a rájátszás folyamán végig három nyert mérkőzésig tartanak majd. 

A dunaújvárosiak vezetőedzőjét, Tomanóczy Tibort arról kérdeztük, a felkészülés előtt miként látja csapata helyzetét.

– A hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án a Szalki-szigeten strandröplabdával kezdtük a szezont, az igazi felkészülés hétfőn indul. Nagyon fiatal csapatunk lesz. Aki akart, az elment, helyettük nem igazán igazoltunk senkit. Profi játékos egyáltalán nem lesz a keretben. Az ukrán Velichko Boh­dan sorsa kérdéses, de rajta kívül csak magyar, elsősorban dunaújvárosi játékosokkal vágunk neki a bajnokságnak. Ez egy nagy lehetőség számukra, hiszen megmutathatják magukat legmagasabb szinten a magyar mezőnyben. Egy olyan szerethető csapatot szeretnénk kialakítani, amely nem pofozógép lesz a bajnokságban – kezdte.

– Milyen tervekkel vágnak neki a szezonnak?
– Mivel célt mindig kell felállítani, így az első lépésben az első nyolcba kerülést célozzuk meg. Ha ez nem sikerül, akkor a kilencedik a következő lépcsőfok. Mindenképpen szeretnénk borsot törni az összes csapat orra alá.
– Kik lesznek a fő esélyesek?
– Szerintem a Kaposvár és a MÁV Előre kiemelkedik majd a mezőnyből. Nekik van a legnagyobb esélyük a bajnoki cím megszerzésére, de rajtuk kívül is lesz egy-két gárda, amelyek alaposan megerősödtek a nyáron. A mi közvetlen vetélytársaink a MAFC-BME, a TFSE, a Dág és talán a Szeged lesznek.
– Mikor kezdődik a bajnokság?
– Hivatalosan október elején lenne, de a jelenlegi információk alapján a szövetség engedélyt kért a CEV-től, hogy szeptember végén
indulhasson, és május végéig tart majd, mivel ezt követően már válogatottnak lesz nemzetközi kötelezettsége.
– Örök kérdés, az anyagi háttér megléte…
– Mindig rezeg a léc, de azon vagyunk, hogy megoldjuk a problémákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában