Életmű

2023.04.14. 17:22

Pergel István és Kiss Szilárd is rangos kitüntetést kapott

Gallai Péter

Pergel István két korábbi klasszissá vált tanítványával, Ferling Bernadettel és Bulath Anitával

Pénteken a Budapesti Kongresszusi Központban tartotta tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, amely új elnöknek az ellenjelölt nélkül induló Ilyés Ferencet választotta meg. A 229-szeres magyar válogatott átlövő a szervezetet 2015 óta irányító Kocsis Mátét váltja a poszton – számolt be róla a Magyar Kézilabda Szövetség honlapja

Id. Kiss Szilárd a szövetség legmagasabb kitüntetésével
Fotós: Török Attila/Nemzeti Sport

Az új alapszabály értelmében egy alelnököt választottak, a Dunaferr korábbi kapusa, Pálinger Katalin személyében, aki már 2015-23 között is betöltötte a posztot. Az elnökség tagja lett Csermely Péter, Görbicz Anita, Hajdu János, Kirsner Erika, Kökény Beatrix, Nagy László, Oláh Sándor, Schuch Timuzsin, továbbá dr. Tállay András. Az eseményen az MKSZ legmagasabb kitüntetését, a Török Bódog Életműdíjat edzői kategóriában a magyar női válogatottal 2004-ben Eb-bronzérmes korábbi szövetségi kapitány, a Dunaújváros női csapatának sikeredzője id. Kiss Szilárd, aki több bajnoki cím és kupagyőzelem mellett EHF Kupa döntőbe és BL-elődöntőbe vezette csapatát. Játékos kategóriában a Fradi és a St. Pölten 214-szeres válogatottja, a világválogatott Szilágyi István vehette át a díjat.  

A Magyar Kézilabdázásért Érdemérem elismerésben részesült többek között a dunaújvárosi Pergel István, akinek keze alatt számtalan tehetség pallérozódott az újvárosi utánpótlásban, illetve a Laurencz Lászlóval együtt irányított Dunaferrel KEK-et nyert 1995-ben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában