Arany

2023.04.23. 21:32

Klujber Katrin vezérletével kupagyőzelmet ünnepelhetett a Fradi

A Ferencváros megvédte címét a női kézilabda Magyar Kupában, mivel a fináléban 28-27-re legyőzte a bajnok Győri Audi ETO KC-t vasárnap.

Gallai Péter

Klujber Katrin az aranyéremmel és a trófeával

Forrás: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A Tatabányán rendezett négyes döntő aranycsatája előtt a pályán köszöntötték pénteki ötvenedik születésnapja alkalmából Farkas Ágnes olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázót, aki egy szezont a Dunaferr csapatában is szerepelt. 

A mérkőzésen szinte végig a Győr vezetett, a Ferencváros az utolsó öt percben tudta átvenni a vezetést, majd Janurik bravúrjainak is köszönhetően tartani tudta előnyét, a meccset végül a dunaújvárosi Klujber Katrin döntötte el büntetőből szerzett góljával, ami a nyolcadik volt a meccsen, azaz elévülhetetlen érdemeket szerzett, hogy csapata nyert és meg tudta védeni címét a kupában, amire legutóbb 1997-ben volt példa. A fővárosiak 14. alkalommal nyerték meg a hazai kupasorozatot és mér csak egyre vannak a Győrtől. A Dunaferr öt elsőséggel, holtversenyben a Debrecennel a negyedik helyen áll a listán.

Győri Audi ETO –FTC-Rail Cargi Hungaria CARGO HUNGARIA 27–28 (14–13)

Győr: Sandra Toft – Faluvégi D. 2, Gros 4 (1), Broch 3, Haugsted 2, NZE MINKO 6, FODOR CS. 6. Csere: Leynaud (kapus), S. Oftedal 2, Blohm, Rju Un Hi 1, Győri-Lukács V. 1. Vezetőedző: Ambros Martín.
FTC: Bíró B. – MALESTEIN 5 (2), KLUJBER 8 (1), Lekics 2, Kisfaludy 1, Bölk 1, Márton G. Csere: JANURIK (kapus), Tomori, Cvijics 2, Cirjenics-Kovacsics 1, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 5, Hársfalvi 1, Stolle 2, Szucsánszki. Vezetőedző: Elek Gábor.

A harmadik helyet a DVSC  szerezte meg, miután 32-26-ra legyőzte az MTK Budapestet.

Klujber Katrin az aranyéremmel és a trófeával
Forrás: Árvai Károly/Nemzeti Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában