Kézilabda

2023.03.16. 22:38

A DAC-ifik bravúrja az éllovas ellen

A női kézilabda-­bajnokság U19-es korosztályának III. osztályában szerepel a Dunaújvárosi AC együttese. Az ifjúságiak szombaton hazai pályán fogadták a Kiskőrös csapatát, amely veretlenül vezeti a tabellát.

Gallai Péter

Fotó: Shutterstock

Pavelekné Kovács Judit edző elmondta, a céljuk az volt, hogy minél tovább tartsák velük a tempót, valamint az eddig tanult technikai elemeket gyakorolják. A mérkőzés elején a lányok nem tudták felvenni az ellenfél által diktált tempót, és a vendégek gyorsan négygólos előnyre tettek szert. Azonban egy időkérést követően a védekezés stabilizálódott, a támadójáték gyorsabb és kreatívabb lett. Ennek köszönhetően sikerült egyenlíteni, majd átvenni a vezetést. 

A DAC ezzel szárnyakat kapott, a második félidő közepén már öt gól is volt a dunaújvárosiak előnye, a játékosok azonban elfáradtak, de a lányok szívének köszönhetően a végére sikerült egytalálatnyi előnyt megőrizni, amivel egy fantasztikusan nagy győzelmet aratott a tabella ötödik helyén álló együttes úgy, hogy nyolc mezőnyjátékossal tudtak kiállni. 

DAC–Kiskőrösi NKSZSE 29–28 (15–15) 
Dunaújvárosi AC: Gulyás, Máté (kapusok), Bebesi 2, Jánosházi 10, Hlusek 4, Gungl 6, Rácz 5, Varga 2, Tímár, Némedi Varga. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában