Sárkányhajóverseny volt medencében

2023.01.20. 19:27

A Dragon Steel fiataljai ifi kategóriában bronzérmet szereztek Kecskeméten

Gróf András

Két korosztályban szerepeltek az újvárosiak Fotó: Dragon Steel

Kecskemét - Az elmúlt hét szombatján rendezték meg a sárkányhajósok idei első összecsapását, a Hírös Medencés Sárkányhajó-versenyt. Az ötödik alkalommal kiírt megmérettetés nem illeszkedik a szövetség versenyrendszerébe, így számos szabadidős csapat is részt vesz rajta minden évben. 

A viadalra összesen ötvenöt hajóegység nevezett, és több mint száz összecsapást láthattak a nézőnk a medence vizében. Egyébként maga a verseny a kötélhúzásra hasonlít: a húsz személyes sárkányhajó két végén foglal helyet az egyenként hatfős csapat egymással szemben, majd megpróbálják egymást leevezni, eltolni. Az ilyen típusú versenyeken a technika, valamint az erő mellett a résztvevők súlya sem elhanyagolható tényező. 
A Dragon Steel két hajóegységet indított a versenyen. Ifjúsági kategóriában (általános és középiskolások), valamint profi mix kategóriában (négy férfi, két nő). Fontos volt, hogy a fiatalok versenyzési lehetőséget kapjanak, és a klub ki is használta ezt a lehetőséget, hiszen a nap végén mindannyian bronzéremmel és tapasztalatokkal gazdagabban tértek haza. 

A felnőttek csapata sajnos nem szerzett helyezést a versenyen. 
A Dragon Steel SE versenyzői legközelebb már a nyílt vízen szállnak hajóba a következő megmérettetésen. 
A dunaújvárosi csapat tagjai voltak: Biró László, Biró Vivien, Biró Zalán, Böhm Angéla, Fischer Péter, Horváth Lujza, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Simonidesz Zoltán, Telekes Ábel, Tóth Gergely, Varga Béla, valamint Wizner Dávid. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában