Minden mérkőzésen a győzelemért

2023.01.20. 18:45

A DAB-ASP a Szeged, a Worm a Sportországi Cápák ellen korcsolyázik jégre

Az Acélbikák második számú csapata, a DAB-Acélbikák Sportkarrier Program jelenleg az Andersen Liga második helyén áll, és még komoly sansza van arra, hogy akár az első helyet is megszerezze.

Szabó Szabolcs

Mindkét újvárosi alakulat szombaton játszik Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/DH

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújváros - Sami Tuomisoja srácai január 21-én, szombaton, a Kisstadionban vendégeskednek, ahol a Goodwill Pharma Szegeddel játszanak. A jelenlegi helyzetről, valamint a közelgő mérkőzésről a klub közösségi oldala kérdezte az edzőt. 

– Most már biztosan állíthatom, hogy az Andersen Liga egy remek kezdeményezés, és jót tett azoknak a srácoknak, akik kevesebb szerephez jutottak az Erste Ligában. Az ő beépítésük és játékban tartásuk kulcsfontosságú lesz még a jövőben. Még nagyobb kedvvel és elszántsággal tudnak majd beszállni a magasabban jegyzett bajnokságba is. Hogy egy-egy mérkőzésen ki számít esélyesnek? Nem tudjuk megmondani. Minden meccs meglepetéseket tartogat... Remek játékosokkal találkozunk, akik egyre motiváltabbak. A Szeged ellen is teljes erővel készülünk. Nem legyinthetünk egy mérkőzésre sem, hiszen minden előttünk álló találkozót meg szeretnénk nyerni. 

A másik dunaújvárosi jégkorongos csapat, a Worm Angels az elmúlt hétvégén nem lépett jégre, azonban ma 19 órai kezdettel a sereghajtó Sportországi Cápák ellen a Mátyásföldi Jégcsarnokban folytatja az Andersen Liga küzdelmeit. 
Borbásék január 8-án, egy hazai győzelemmel indították az évet, a jászberényi fiatalokat győzték le 4-2-re. 
A Worm Angels tíz találkozót követően, tizenhat ponttal a hetedik helyen áll a kilenc­csapatos mezőnyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában