Ljubljana

2022.11.20. 20:07

Klujber bekerült az Eb álomcsapatába

MTI

A Ferencváros játékosát látták posztján a legjobbnak Fotó: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A jobbátlövő, dunaújvárosi nevelésű Klujber Katrin bekerült az olimpiai kvalifikációs női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába. 

A Ferencváros játékosa mellett klubtársa, a balszélső Márton Gréta is szerepelt a jelöltek listáján, ám az ő posztján a dán Emma Friist látták a legjobbnak a szurkolók, akik csütörtöktől szombatig szavazhattak az európai szövetség Home of Handball nevű alkalmazásban. 

A magyar válogatott két győzelemmel és négy vereséggel zárta a tornát, amelyen a középdöntőben búcsúzott, és végül a 11. helyen végzett. Klujber hat mérkőzésen 74 alkalommal próbálkozott gólszerzéssel, és 38-szor talált a kapuba – ezzel a középdöntő után a góllövőlista harmadik helyén állt –, illetve volt 18 gólpassza. 

A legjobb irányító a Győri Audi ETO KC játékosa, a norvég Stine Oftedal lett, aki sorozatban harmadszor került be a kontinenstorna álomcsapatába. A torna legértékesebb játékosa (MVP) az EHF szakértői testületének döntése alapján a szintén norvég Henny Reistad lett. 

A Norvégia–Dánia döntő vasárnap lapzártánk után kezdődött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában