Az Olimpiai Reménységek Versenyén szerepeltek

2022.09.12. 18:02

Rácalmási döntősök

Toronymagasan nyerte meg a magyar kajak-kenu válogatott a pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyének éremtáblázatát, a csapatban két rácalmási fiatal is lehetőséget kapott a bizonyításra, akik pontszerző helyeken végeztek a döntőkben.

Gallai Péter

Poszpischil Lőrinc és Nagy Roland képviselte az egyesületet a nagy regattán Fotó: Rácalmás SE

Vasárnap a 200 méteres döntőkkel ért véget a pozsonyi ORV, versenyzőink a zárónapon hat arany-, nyolc ezüst- és három bronzérmet gyűjtöttek be. Összességében pedig fantasztikus teljesítménnyel, hatvannégy dobogós helyezéssel, huszonkilenc arany-, huszonhat ezüst- és kilenc bronzéremmel végeztek az éremtáblázat élén. 

Érzékeltetésül: a mögöttünk végzett Németország összesen tizenkilenc medált szerzett, elsőségből pedig csak hatot, az eddigi évek legnagyobb mezőnyét – 40 ország, 800 versenyző – felvonultató megmérettetésen. 
A magyar válogatott tagja volt a Rácalmás SE két kenusa, Nagy Roland és Poszpischil Lőrinc, akik két számban voltak érdekeltek. Poszpischil Lőrinc C-1 U15 500 méteren a középfutamában elért második helyezésével bejutott a szombati döntőbe, ahol végül a hetedik helyet szerezte meg, nyolc másodperccel maradt el a dobogótól. A futamot honfitársa, Gyányi Milán nyerte meg. 

Aztán a két rácalmási fiú Kirchner Kristóf (Szabó A. Kenu Akadémia) és Méri Botond (Szabó A. Kenu Akadémia) társaságában a kenu négyesek fináléjában is érdekelt volt az U15–17 korosztályban, miután sikeresen továbbjutottak az előfutamból. A szombati döntőben nagyot harcolt a kvartett, végül az ötödik helyen értek be a célba. Nem sokkal több mint két másodperces hátránnyal a harmadik helyen záró másik magyar egység mögött, illetve egy másodperc alatt a negyedik csehekkel szemben. Döntős helyezéseikkel, ha most érmet nem is, de értékes pontokat szereztek Magyarország csapatának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában