Amerikai foci

2022.07.15. 21:22

Egy hazai siker kell a döntőbe jutáshoz

Bulldogok vagy Gorillák? A DAK Acél Dunaújváros Gorillaz együttese vasárnap hazai pályán fogadja az Újpest Bulldogs csapatát. A tét nem kicsi: a győztes bekerül a döntőbe.

Morva Dávid

Madarász Attila (középen) szerint ezúttal is kiemelkedően kell teljesítenie a Gorillák védelmének

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az amerikai futball rajongói számára igazi csemegének ígérkezik az előttünk álló hétvége. Szombaton rendezik ugyanis a HFL-döntőt (Hungarian Football League), amit a Fehérvár Enthroners és a Budapest Wolves vív egymással az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ennél valamivel fajsúlyosabb esemény – a sportág dunaújvárosi szerelmesei körében biztosan – a Divízió II-es bajnokság elődöntője, amit a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz és az Újpest Bulldogs vív egymással. Az alapszakaszban a felek nem találkoztak, azt azonban fontos kiemelni, hogy mindkét gárda 3–1-es mérleggel zárt. 

Az újvárosiak pusztán jobb pontkülönbségük miatt előzték meg a lila-fehéreket, akik így wild-car mérkőzésre kényszerültek, amit meg is nyertek a Dabas Sparks ellenében. 
Madarász Attila, a gorillák első embere nehéz meccsre számít: – Sokat készültünk erre a meccsre, rengeteget videóztunk. A tervezett edzőtábort nem sikerült összehozni, de ezzel együtt késznek érzem a csapatot. Sérültünk ugyan nincs, de hiányzónk sajnos lesz, a keret magja azonban ott lesz. Az újpestiekkel legutóbb tavaly játszottunk. A keretük magját az U19-es gárda alkotja. Abban biztos vagyok, hogy nehéz mérkőzésünk lesz, rengeteget fejlődtek. Változatos játékokat játszanak, változatos formációkban. Igyekszünk kihozni a maximumot, és meglátjuk, az mire lesz elég. 
A major sportok világában járatosak ismerhetik a mondást, miszerint „a bajnokságot a védelmek nyerik”. Ez alapján a hazaiak a találkozó esélyesei, hiszen ligaszinten messze a legkevesebb pontot kapták (12), amíg az újpestiek nyolcvanhármat, ezt a különbséget emelte ki Madarász Attila is. 

– Az biztos, hogy a védelmeknek nagy szerepük lesz a találkozón. A mi 12 pontunk, amit kaptunk, nagyon jól hangzik ugyan, de kiemelkedően erős csapat ellen nem játszottunk. Az ő támadóegységük 150 pontot tett fel a táblára az alapszakaszban, ami a legtöbb, viszont a védelmük sem volt annyira acélos. Lehet keresnivalónk a mérkőzésen. 
A támadófal mellett a lila-fehérek edzői stábja is impozáns, hiszen a magyar válogatott volt edzői stábjából többen is a fővárosiakat segítik. A találkozó most vasárnap délután 17 órakor kezdődik a Radari Sporttelepen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában