Kézilabda

2022.03.08. 22:47

Nagyon nagy lehetőség előtt áll a DKKA csapata

Mind a DKKA játékosai, illetve a csapat szakvezetője, Vágó Attila is nagy lehetőség előtt áll szerdán, amikor a Magyar Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Békéscsaba otthonában 18 órától játszanak a négyes fináléba jutásért. A cél a győzelem, de egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek a feladat, hiszen a hazaiak számára óriási dolog lenne a siker, ráadásul ők tét nélkül játszhatnak, a hazai pálya előnyét élvezve.

Gallai Péter

2022.02.19. DKKA-Budaörs felnőtt női kézilabda mérkőzés Dunaújváros sportcsarnok fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az utóbbi időben többször volt olyan helyzet, hogy a Kohász mellől elpártolt a szerencse, a kupasorsolásnál viszont mellette állt, hiszen a lehetséges ellenfelek közül a legkönnyebbet kapta ellenfélül. 

Ám ez nem szabad, hogy túlzottan elbizakodottá tegye a csapatot. Amint Vágó Attila vezetőedző hozzátette, a békéscsabaiak is biztosan úgy gondolkodnak, hogy a legkönnyebb csapatot kapták, hiszen ők vannak a leghátrább a többiekhez képest az NB I-ben.

Ráadásul őket hajtja majd fanatikus közönségük, és a szabályok szerint a döntetlen is nekik kedvez, mint alsóbb osztályú csapatnak. 

– Ki merem jelenteni, jobbak, mint tavaly, amikor az NB I-ben szerepeltek. Jól igazoltak, például a bronzérmes Mosonmagyaróvártól Gyimesi Kitti ment oda, a korábbi válogatott Mayer Szabina, vagy az előző szezon NB I/B-s gólkirálya, Borbély Márta. S ne feledkezzünk meg az utánpótlás-válogatott Kukelly Annáról, akiről éppen hétfőn jelentette be a Fradi, hogy jövőre már náluk játszik. A fiataljaik pedig egy évvel rutinosabbak. Hibátlan mérleggel vezetik csoportjukat a bajnokságban, azaz nem szabad félvállról venni őket. Van egy különleges atmoszférájú csarnokuk és fanatikus szurkolótáboruk. Nagyon sokat beszélgettünk éppen ezért arról, ez nem sétagalopp lesz, és mindenki maximálisan koncentráljon a pályán – mondta Vágó Attila hangsúlyozva, természetesen a továbbjutás a céljuk. Ami nagyon nagy siker lenne a csapat számára és egy óriási élmény a lányoknak. 

 

Éppen ezért nagyon nem kell motiválni a csapatot és elmondani neki, hogy milyen lehetőség kapujában állnak. Amikor Vágó Attila kérte, tegye fel a kezét az, aki játszott már Magyar Kupa négyes döntőben, mindössze három ember jelentkezett. 

– Éppen ezért mindenkinek nagy mérföldkő lehet a pályafutásában, ha ma bejutunk a legjobb négy közé. Úgy gondolom, az együttes ennek fényében fog pályára lépni, ami nem teherként hat majd a játékosokra, hanem ellenkezőleg, plusz energiákat mozgósít. Egyébként még nekem sem volt ebben részem, ezért az edzői karrieremnek szintén egyik kiemelkedő eredménye lehet. Számomra is egy plusz motivációt jelent ez, nagyon várom már a mérkőzést – tette hozzá. 

 

A Kohász mestere a Vác elleni meccs után megjegyezte, már több találkozó óta gondjuk van a ziccerek értékesítésével, azok hatékonyságával, így a válogatott programja miatti szünet alatt ezen is dolgoztak. Méghozzá úgy próbálták meg javítani, hogy egy nagyon „egyszerű” gyakorlat részeként az edzések utolsó negyedórájában, húsz percében az volt a feladat, hogy száz ziccerlövésből legalább nyolcvan gólt kellett elérni lerohanásokból, amit párosával teljesítettek. Ez ötven oda-vissza hosszt jelentett, ami azért fizikálisan is megterhelte a lányokat. 

 

– Az első alkalommal nem sikerült a célt elérni, hetven-egynehány találat született csak. Mondtam, semmi baj, akkor másnap ismételjük, bár javult az arány, akkor sem jött össze. Végül három-négy ismétlés után sikerült elérni a nyolcvanat, nagyon remélem, ezekkel a gyakorlatokkal és rengeteg egyéni képzéssel javulni fog a helyzet-kihasználásunk. Bízom benne, ezt szerdán is hozni tudjuk – részletezte. 

A DKKA számára ezen túl a védekezés keménysége lesz fontos, annak működnie kell, ami az alapja szokott lenni a sikereinek. Ebből pedig az esetleges könnyű gólokkal élni kell. A Kohász arra is készül, hogy a saját tempóját játssza, ugyanis a Békéscsaba nem mindennap játszik élvonalbeli ellenféllel, s a két osztály között azért nagy különbség van sebességben. Vágó kiemelte, nyilván nem ész nélküli rohanásról van szó, hanem azt az iramot diktálják, amit tudnak. Éppen ezért nem szabad átvenni az esetleges lassító játékot. 

Az ötödik forduló további párosítása: Debrecen – Ferencváros, Győr – Kisvárda, Siófok – Vác. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában