Röplabda

2022.02.21. 22:11

Ezen a mérkőzésen nagyon alulmúlta önmagát a DKSE

A röplabda-Extraliga alapszakaszának tizenkettedik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap a VRC Kazincbarcika otthonában három sima játszmában szenvedett vereséget. Így továbbra is pont nélkül állnak a bajnokságban.

Gróf András

Fotó: LI

Az első játszma elején hamar hárompontos előnyre tettek szert a hazaiak. A folytatásban is végig irányították a játékot. A játékrész hajrájára már jelentős különbség alakult ki a két csapat között, így könnyedén zárták le a szettet. 

Kisházi Valentinék nem feltett kézzel mentek pályára, de sima vereséget szenvedtek Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A második játszma eleje jobban indult a vendégek számára, mint az első, de nem sokáig volt szoros az állás. A harmadik szett hazai örömjátékot hozott, amihez a dunaújvárosiak csak statisztáltak. A mínusz tízből ugyan kijöttek, de nem igazán tudták megnehezíteni a vendéglátók dolgát. Az összecsapás utolsó pontját stílusosan a meccs legjobbja, Paez szerezte, aki egy ász nyitással zárta le a találkozót. A házigazdák magabiztosan gyűjtötték be a számukra kötelező három bajnoki pontot. 

Toronyai Miklós: – Ilyen könnyű mérkőzésre nem számítottam, annak tükrében, hogy milyen nehézségeink voltak a héten. Gratulálok a csapatomnak, azoknak, akik csereként álltak be, mert frissítést hoztak, így tudták tehermentesíteni a többieket. 

Tomanóczy Tibor: – A mai napon nagyon alulmúltuk önmagunkat. A Vegyész teljesen megérdemelten győzött. 

 

VRC Kazincbarcika – DKSE 

3:0 (15, 14, 16) 

Kazincbarcika: Moraes, Páez, Ciupa, Juhász P., de Prá, Péter B.,  Dudás (liberó). Csere: Árva, Bibók, Péter M., Szabó D. Vezetőedző: Toronyai Miklós. 

DKSE:  Hatvany Zs., Gutiérrez, Farkas, Pavljuk, Laczi, Kisházi,  Sümegi (liberó). Csere: Tóth, Gőczi, Juhász, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

A forduló további mérkőzései: DEAC – MAFC-BME 1:3, Pénzügyőr SE – Kistex 3:0, Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 3:0. A bajnokság állása: 1. Pénzügyőr SE 33pont, 2. Kaposvár 25 pont, 3. MAFC-BME 22 pont, 4. Kazincbarcika 21 pont, 5. Kecskemét 18 pont, 6. Kistex 14 pont, 7. DEAC 11 pont, 8. DKSE 0 pont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában