Jégkorong

2022.02.07. 20:19

DAB: Debrecenben sem volt semmi esély

Itt már másképp nem lehet fogalmazni, mint úgy, vereség vereség hátán. Ezúttal Debrecenben kapott ki nagy különbséggel a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata.

Agárdy Csaba

Aki az Acélbikákkal szimpatizál, tudta, hogy nem lesz díszmenet az idei szezon a csapatuk számára, de azért titkon remélte, hogy annál azért jobban alakulnak a dolgok, mint ahogy történtek. Legutóbb Debrecenben 7–2-re kapott ki a DAB. 

DEAC – DAB 7–2 (2–0, 3–1, 2–1) 

DEAC: Gönczi – Gőz (1), Klimek (1), Dalecky 1, Kuleshov 1, Spirko (1) – Kloz, Vokla (1), Novotny, Sági, Turcotte – Boge­sic (1), Sándor 1, Almási (2), Berta 2 (1), Molnár 1 (2) – Borbát (1), Kozma 1, Mazzag (1). Vezetőedző: György József. 

DAB: Krajcovic – Bobcek, Benke, Németh P. (1), Pozsár, Rybchyk 1 (1) – Szécsi, Druja, Szűcs 1, Szappanos, Pinczés (1) – Tkachenko (1), Lescovs, Tamás, Horváth, Lőczi – Németh Á., Marosi. Vezetőedző: Ifjabb Azari Zsolt. 

Balról a Dunaújvárosi Acélbikák védője, Druja Benjamin Fotó: DEAC

Ifjabb Azari Zsolt: – Van még két mérkőzésünk hátra az alapszakaszból. Most jön egy nemzetközi szünet, ott nagyon keményen fogunk edzeni, és készülni a fennmaradó két mérkőzésünkre. A mai találkozóról csak annyit, hogy az első harmadban 28–3 volt a kapura lövés a Debrecennek, ami elég sovány teljesítmény. Úgy gondolom, feltartott kezekkel, és lélektelenül jöttünk ma ide, de az első harmad utáni szünetben sikerült a srácok lelkére hatni, ami után úgy gondolom, folyamatosan feljavultunk. Sajnos elkövettünk egyéni hibákat, amiket minden meccsen elkövetünk. Ugyan kezdő edző vagyok, de kíváncsi lennék a rutinos, dörzsölt kollégák mit mondanának ilyen esetekben. Én nagyon nem tudtam mit mondani, annyit tudtam tenni, hogy leültettem két játékost, akik nem játszottak a harmadik harmadban. A harmadik harmad első tizenöt percére büszke vagyok, az az a játék, amit meg kéne jegyeznünk és később azt játszani. 

György József: – Féltem, hogy nehogy félvállról vegyük a mérkőzést, ezért kértem a ­fiúkat, hogy a saját játékunkat játsszuk, és nehogy felvegyük az ő játékukat, ne lassítsanak be minket. Kértem a kombinatív játékot, az utolsó hazai alapszakasz-mérkőzésen már meg lehet engedni bizonyos dolgokat, azért mert nem volt tétje – idézőjelben mondva – a mérkőzésnek. A mai meccsen annak örülök, hogy nagy menetelésben voltunk, sorozatban ez volt az ötödik mérkőzésünk. Nagyon büszke vagyok a srácokra! 

 

A felnőttválogatottak nem játszanak a koronavírus miatt - A férfi és a női felnőttválogatott sem játszik a februári nemzetközi szünetben a koronavírus-járvány miatt, ám négy korosztály folytatja a felkészülést. Hétfőn kezdte meg a felkészülést a Tüskecsarnokban a juniorválogatott kerete. Horváth András vezetőedző két jeges edzés után szűkíti a névsort. A csapat szerdán utazik Franciaországba, és csütörtökön, valamint szombaton is találkozik a házigazdákkal Cergyben. Az áprilisi divízió I/B-s világbajnokságra készülő ifjúsági együttes is a Tüskecsarnokban kezdte a hetet. Szerdán az egy évvel fiatalabbakkal játszik Svasznek Bence csapata, azután Mariborba buszozik, ahol pénteken a szlovén, szombaton a francia korosztályos gárdával csap össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában