Közösen ünnepeltek

2022.01.04. 12:30

Nehéz, de egyben az egyik legsikeresebb évet zárták

Vendéglátással és meglepetésajándékokkal ünnepelték az elmúlt évet és a karácsonyt a mezőfalvi birkózóreménységek. A nap zárásául hatalmas ugrálóvár-buli is várta a gyerekeket.

Horváth László

Karácsony előtt a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében tartotta évzáró rendezvényét a Mezőfalva-Gurics György BDSE. A rendezvényre szülők, sportoló gyerekek, támogatók kaptak meghívást, akik igen szép számban meg is jelentek. A program első részében Tombor István, a DKSE vezetőedzője, a Gurics György BDSE vezetője értékelte az eltelt időszak birkózó-eredményeit. 

Beszédében kiemelte, hogy nagyon nehéz volt a 2021-es esztendő a vírushelyzet miatt. Még az egyesület megszűnésétől is tartottak, de szerencsére sikeresen túlélték. 

Fehér Krisztián és Tombor István mellett Fekete Csaba diákolimpiai bajnok a neki járó jutalommal Fotók: Horváth László

A sors furcsa játéka, hogy a nehézségek ellenére az egyik legsikeresebb évet zárhatták, ugyanis a hazai és nemzetközi versenyeken is kiváló helyezéseket, érmeket szereztek. Külön említést érdemel az a tény, hogy nagynevű fővárosi egyesületeket is sikerült a Gurics BDSE sportolóinak maguk mögé utasítani. 

A gyerekek kiváló közösségben sportolhatnak

Nemzetközi szinten is van kire büszkének lenni, bár szorosan már nem tartozik a mezőfalvi csapat kötelékébe az Európa-kupán ötödik helyezett Pupp Viktória, de egészen biztosan nem felejti el egyesületét. A mostani alkalommal is csak azért hiányzott a rendezvényről, mert éppen edzésen volt – hallhattuk az igazi sportolói vénát mutató indoklást. 

A legnagyobb attrakció és siker a légvár volt

A folytatásban Tombor István kitért az egyesületben folyó nevelőmunkára, biztatva a szülőket, hogy bátran engedjék gyermekiket ebbe a közösségbe. A délután hátralévő részében a jutalmak, a hátizsákok, mezek kiosztása volt a program, illetve a fő meglepetés, az időközben a függöny mögött felállított két légvár birtokba vétele. A látottak alapján ez utóbbi nagyon találó karácsonyi ajándék volt! 

 

Akik nélkül nem sikerülhetett volna - Az eredmények nem jöhettek volna létre a szülők, intézmények, szponzorok támogatása nélkül. A résztvevők közül így nem csak a gyerekek vehettek át ajándékot, de a támogatókat is köszöntötték apró csomaggal. Ennek jegyében kapott tapsot Simon Zsolt vállalkozó, Csepregi Péter gazdálkodó, Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere, Jaksics Erzsébet, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. Köszönték a támogatást távollétében Pethes Bálint képviselőnek, Kuminka József, Ács Sándor és Schneider István vállalkozóknak is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában