Búcsú

2022.01.04. 13:00

Iván Gergőre emlékezett a helyi sportközösség

Hétfőn kora este emlékező gyertyák fénye mellett búcsúztatták a tapolcai tragikus vasúti balesetben elhunyt Iván Gergőt, a DSE Röplabda Akadémia és a DKSE röplabdacsapatának korábbi játékosát.

duol.hu

2022.01.03. Gyertyagyújtás Iván Gergő röplabdajátékos emlélére Dunaújváros Sportcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A meghitt, közös gyertyagyújtás mellett Gergő pályafutását is felidézték: 

– Szinte gyermekként, 15 évesen kerültél hozzánk, Dunaújvárosba bátyáddal, Bencével együtt. A Rudasban kezdted el tanulmányaidat sporttagozaton. Nagyon gyorsan beilleszkedtél a DSE családjába. Már az első edzéseken látszott, hogy milyen céltudatos vagy. Igaz, akkor a posztodon a felnőttek csapatában ketten is játszottak, de a játékoddal mégis helyet követeltél a legidősebbek között. Két évet dolgoztál keményen azért, hogy első osztályú játékos váljon belőled, miközben korosztályos csapataidban posztodon az ország legjobbjává váltál. Tagja voltál a serdülő és az ifi bajnokcsapatunknak, meghatározó feladója lettél a korosztályos válogatottaknak. 

A korábbi csapattársak gyertyát gyújtottak Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A MEVZA-tornán kitűnt tehetséged, helytállásod, ahol igazi vezéregyéniség lett belőled. 2020 nyarán úgy láttad jónak, hogy Bencével együtt Kaposvárra, a FINO-hoz igazolj. Így az Extraligában már ellenfélként találkoztunk, de te ekkor is hazajöttél hozzánk. Kedves pillanat volt, amikor a bemelegítés előtt a dunaújvárosi fiúkkal, a barátaiddal labdáztatok. Az eszünkkel tudjuk, hogy ilyen nem lesz többé, de a szívünkkel ezt nem tudjuk elhitetni. A jövő emberévé váltál. A szakemberek benned látták, láthatták a jövő felnőtt válogatottjának meghatározó feladóját. Ehhez mindened megvolt. A képességed, munkabírásod, alkatod, és nem utolsósorban a játékintelligenciád. 

Mint azt edződ, Tomanóczy Tibor mondta, soha nem felejti el azt a székesfehérvári tornát, ahol közel húsz ászt nyitottál. Örök emlékbe meg is kaptad a labdát. Tudatosan készültél arra, hogy a röplabdázás életcélod legyen. Segítőkész, céltudatos, nagy munkabírású, a végletekig motivált fiatalt vesztettünk el személyedben. Örök emlékünk marad, hogy nemcsak a pályán, hanem azon kívül is számíthattunk rád. Emlékedet megőrizzük – fogalmazott búcsúbeszédében Szárszó Lajos, a klub szóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában