torna

2021.12.03. 17:45

Sikeres edzői továbbképzés

Két nemzetközi edzői konferencia anyagából tartották továbbképzést a női tornával kapcsolatban a szakág a hazai trénereinek Tatán, az elmúlt időszakban. 

duol.hu

Kitakjúsú, 2021. október 23. Kovács Zsófia a kitakjúsúi torna-világbajnokság nõi felemáskorlát döntõjében 2021. október 23-án. MTI/EPA/Majama Kimimasza

Fotó: Majama Kimimasza

Az Európai Torna Szövetség (EG) finnországi és a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) németországi edzői ülések anyagaiból elméleti és gyakorlati tréninget rendeztek. Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatójának beszámolója szerint az egynapos eseményen a hazai női szakág csaknem minden klubja képviseltette magát, így közel 80 fő vett részt a továbbképzésen. A délelőtti gyakorlati foglalkozást délután elméleti követte, ahol több témakört is érintettek, többek között szó volt a fizikai képességfejlesztésről, a jövő évi versenyek pontozásában beállt változásairól, de volt metodikai felkészítés, és a női szerek specialitásait is elemezték.

Az előadásokat azok a szakemberek tartották, akik a finnországi és a németországi konferenciákon részt vettek, így Badics Réka, Balzsayné Reubl Tünde és Árkovics Krisztina, valamint Trenka János és Jordanov Zoltán.

Jordanov Zoltán, női utánpótlás szakmai igazgatója: Azt gondolom, nagyon hasznos volt a mostani továbbképzés, szerencsére sokan részt is tudtak venni. A női torna szakág szinte minden egyesülete képviseltette magát, bízom benne, hogy elhangzottakból minél többet sikerül átültetni a mindennapokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában