Törökország ellen

2021.11.06. 09:00

Ma Eb-selejtezőt játszik a Gorillák amerikai focistája

Második válogatottságára készül a dunaújvárosi amerikaifutball-játékos Madarász Attila, aki tétmérkőzésen ma immár másodjára húzhatja magára a címeres mezt Törökország ellen, aki ezzel dunaújvárosi csúcstartó.

Morva Dávid

2021.07.14. Madarász Attila a Gorillaz Amrikaifoci csapat edzője Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A magyar amerikaifutball-válogatott eddig hibátlanul szerepelt a B csoportos Európa-bajnokságon, amelynek köszönhetően a nemzeti csapat kivívta a lehetőséget, hogy jövőre a legmagasabb osztályban szerepeljen. Emellett az is biztossá vált, hogy az utolsó, Törökország elleni idegenbeli találkozó már tét nélküli lesz.

A korábban Dunaújvárosban is megforduló, nemrégiben az NFL londoni játékosfelmérőjén szereplő Zilai János nem vesz részt a találkozón, ugyanis nincs kizárva, hogy három hónapos edzőtáborba mehet a jövő év elején a tengerentúli profi ligába. Az ő helyén pedig a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz „mindenese”, Madarász Attila kap lehetőséget.

– Mindenképpen pozitív dolog az, hogy amikor egy remélhetőleg az NFL-be igyekvő magyar játékos nem tudja vállalni a játékot, akkor én kerülök képbe a válogatottnál – fogalmazott Madarász Attila.

Madarász Attila Törökországban léphet pályára a szombati mérkőzésen

A program szerint pénteken még egy PCR-teszten kellett átesnie a válogatott tagjainak, ezt követően a szombati megérkezést követően, a reptérről busszal egyből a pályára mennek Grátz Vilmos tanítványai, majd az átöltözés és a bemelegítés után egyből kezdődik a találkozó. A mérkőzést követően foglalják csak el a szállást, majd vasárnap este már vissza is térnek a fiúk.

– Szeretnénk győzelemmel zárni az évet és a csoportot is. Véleményem szerint mi vagyunk az esélyesek, de vannak hiányzók a válogatottban. Ezzel együtt azt gondolom, meg kell nyernünk a találkozót, hiszen ez egy jó lehetőség arra, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok megmutassák, rájuk is számíthatnak a nemzeti csapatnál – latolgatta a mérkőzést megelőzően az esélyeket az egyetlen olyan dunaújvárosi játékos, aki tétmérkőzésen is pályára lépett a válogatottban.

Ezt erősítette meg a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában Grátz Vilmos szövetségi kapitány is: – Négy-öt kulcsjátékos maradt ki, akik helyét fiatalok veszik át. Próbáltuk megtalálni azt a határvonalat, ahol az új arcok is megmutathatják magukat, de még elég ütőképesek vagyunk egy győzelemhez. Mindenképpen presztízskérdés számunkra, hogy veretlenül zárjuk az Európa-bajnoki B csoportot – mondta a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában