labdarúgás

2021.10.01. 21:56

Az első gólig nehéz lesz a DPASE dolga

Az NB III közép csoportjának tizedik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata az ESMTK gárdáját fogadja. Az összecsapás vasárnap 15 órakor kezdődik a Dunaújváros Stadionban.

Gróf András

Fotó: LI

A DPASE gárdája a múlt héten háromgólos győzelmet aratott a Ferencváros második számú csapata elleni idegenbeli összecsapáson, így kilenc fordulót követően Varga Balázs vezetőedző együttese továbbra is veretlenül áll a bajnoki tabella harmadik helyén.

– Folyamatosan fejlesztjük a játékunkat. A Ferencváros II elleni találkozón is egy új támadóformációban álltunk fel, ami hatékonyan működött. Próbálunk több variációt begyakorolni, hogy váratlan szituációkban ne legyenek problémáink. Úgy látom, hogy hétről hétre javul a játékunk. Legutóbb már masszívabb volt a védekezésünk és a pontrúgásoknál is sikerült javulnunk. Az eddig kevesebb lehetőséget kapó Jakab Dávid és Papp Máté is jól teljesített.

Remélhetőleg Molnár Sándort és a társait nem készteti ekkora küzdelemre a soros rivális a vasárnapi mérkőzésen
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Utóbbi amellett, hogy remekül semlegesítette a Fradi első keretéből visszajátszó Bolit, még gólt is szerzett. Csapatszinten jól működött a magas presszing, amiből szereztük a vezető gólunkat. Ami kissé fájó volt, hogy a második fél­idő elején rengeteg helyzetet hagytunk ki. Ezt követően kapusunknak, Pokorni Péternek nagyon komoly teljesítményt kellett nyújtani ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. Következő ellenfelünk az ESMTK egy masszív középcsapatnak számít ebben a mezőnyben. Fiatal a keretük, egy-két rutinosabb játékossal kiegészülve. Náluk véd az osztály egyik legjobb kapusa. Az eddigi játékunk alapján biztosan defenzívebb taktikával lépnek majd pályára. Az első gólig nehéz dolgunk lesz – mondta Varga.

A csapathoz nyáron visszatért Papp Máté a Fradi ellen másodszor volt kezdő az őszi szezonban. Jól sikerült számára ez a meccs, hiszen góllal járult hozzá a zöld-fehérek elleni sikerhez. – A nyáron örömmel igazoltam vissza, hiszen tetszett az a koncepció, amit a klubbal kapcsolatban felvázoltak a vezetők. Motivált, hogy egy nagyon jó szakmai stábbal, egy jó felfogású játékkal el tudjuk érni a szakmai célt, amit magunk elé kitűztünk. A Fradi ellen külön motivációt jelentett, hogy Boli ellen játszhattam. Nem volt egyszerű dolgom, de csapatként semlegesíteni tudtuk a támadót. A vasárnapi célunk sem lehet más, mint a három bajnoki pont megszerzése – nyilatkozta.

A forduló további párosítása: Budapest Honvéd-MFA II – Monor, MTK Budapest FC II – Iváncsa, FC Dabas – Ferencvárosi II, Cegléd – Gerjen, Mohács – Balassagyarmat, Kozármisleny – Makó, Hódmezővásárhely – Vác, Szekszárd Paks II, Rákosmente – Dabas-Gyón FC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában