kajak-kenu

2021.06.16. 20:00

Hajdu Jonatán olimpiai tartalék lett

Az elnökség jóváhagyta a Tokióba utazó kajak-kenu válogatott névsorát.

Gallai Péter

Hajdu Jonatán sérülés, betegség esetén az egyik helyettes

Fotó: LI

Kialakult az olimpiára utazó, tizenhét tagú gyorsasági kajak-kenu csapat összetétele

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége elfogadta Hüttner Csaba szövetségi kapitány javaslatait, amelyeket korábban az MKKSZ versenysport bizottsága is támogatott, így kialakult az olimpiára utazó, tizenhét tagú gyorsasági kajak-kenu csapat összetétele. DKSE sportoló nincsen közöttük – áll a szövetség szerdai tájékoztatásában.

Hajdu és Fekete mégiscsak készülhet

Ellenben a csapat tagja lett a dunaújvárosi születésű és nevelésű Kárász Anna, aki K-1 200 méteren és az ötszázas négyesben, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Bodonyi Dóra mellett kapott helyet.

Az ötkarikás szereplésért korábban a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület két versenyzője is harcban volt, Kiss Balázs és Hajdu Jonatán. Mivel C-1 1000 méteren nem sikerült kvótát szerezni az országnak, így előbbi számára lehetőség sem volt kivívni az indulás jogát. C-2 1000 méteren Hajdu Jonatán és az újpesti Fekete Ádám próbálta meg a részvételt megszerezni, azonban itt már korábban az olimpiai csapatba került Adolf Balázs és Fejes Dániel, akik a kvótát is megszerezték. Azaz a kapitány döntése alapján nekik nem kellett válogatózniuk itthon. Miután a páros versenyt rendezik előbb, így az időrend lehetővé teszi, hogy mindketten rajthoz álljanak C-1 1000 méteren is Tokióban.

Hajdu Jonatán sérülés, betegség esetén az egyik helyettes

Azonban Hajdu és Fekete mégiscsak készülhet, legalábbis az olimpia kezdetéig, ugyanis az elnökség Hüttner Csaba javaslata alapján elfogadta a technikai tartalékok keretét is. Mind a négy szakágban két-két versenyző, köztük

Hajduék folytatják a munkát

annak érdekében, hogy egy esetleges sérülés vagy betegség esetén megszervezhető legyen az átnevezés, továbbá az érintett kiutaztatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában