európa bajnokság

2021.04.19. 21:58

Torna Eb: Kovácsék jól szerepeltek a pódiumedzésen

Sikeresen teljesítette a pódiumedzést a Bácskay Csenge, Kovács Zsófia, Székely Zója, Péter Sára összeállításban szereplő női tornászválogatott a bázeli torna Európa-bajnokságon, erről számolt be Altorjai Sándor, a magyar delegáció vezetője.

duol.hu

Hétfőn a női pódiumedzésekkel kezdetét vette az Eb hivatalos programja. A mieink a 2. és a 3. csoportban léptek a szerekhez, ahogyan az előzetes kiírásban is meghirdették. A helyszíni beszámoló szerint a lányok jól szerepeltek, kisebb hibák ugyan voltak, de ez betudható az ilyenkor szokásos külső körülményeknek, amelyekkel minden nagy versenyen újra és újra meg kell küzdenie a tornászoknak: az új csarnokhoz, a szerekhez, sőt még a levegőhöz is hozzá kell szokni. Draskóczy Imrétől, a női válogatott szövetségi kapitányától megtudtuk, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia jól teljesített mindkét szeren, amelyen végül indul, és a többiek is kiegyensúlyozottan dolgoztak. Az előzetes terveknek megfelelően Kovács felemáskorláton és gerendán, Péter talajon és ugráson, míg Székely és Bácskay mind a négy szeren szerepelnek, így ők ketten szállhatnak majd harcba az olimpiai kvótáért. Mint ismeretes, Kovács Zsófia már rendelkezik kvalifikációval Tókióra.

Altorjai Sándor hozzátette, a korábban kifogásolt spotvilágítást ugyan nem cserélték le, de a környezetet megfelelő módon alakították át – sokkal világosabb lett -, hogy az ne befolyásolja a tornászok teljesítményét, mindezt úgy, hogy előtte egyeztettek a sportolókkal. Továbbá a szervezők figyelmességét dicséri, hogy a férfi bírók hétfői sorsolásán megemlékeztek a nemrégiben elhunyt olimpiai 8. helyezett tornászról, nemzetközi bíróról, Bérczi Istvánról, aki nyolc olimpián pontozott.

Az Európa-bajnokság kedden a férfiak pódiumedzésével folytatódik.

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány, női válogatott: Voltak apróbb hibák, de azt mondhatom, mindenki az elvárásoknak megfelelően dolgozott, és hozták a tőlük elvárható szintet. Zsófi megcsinálta mindkét szeren a gyakorlatait, Zójánál voltak apróbb hibák, de azt gondolom, hogy ez betudható a kezdeti izgalomnak is. Sára és Csenge pedig nagyon vagányan ugrottak. Azt lehet látni, hogy sok nemzet a fiataljait hozta el, ami megnehezíti az esélylatolgatást. Én személy szerint abban bízom, hogy a mieink rontás nélkül megcsinálják a gyakorlataikat.

Részletes program, torna Európa-bajnokság, Bázel

Április 20. pódiumedzés (férfiak) – 10:30-19:10, magyarok: 10:30-13:06 és 13:30-16:06

Április 21. női selejtezők – 10:00-20:30-ig

Április 22. férfi selejtezők – 10:00-19:40-ig

Április 23. egyéni összetett döntők, női: 13:30-15:30; férfi: 17:00-19:45

Április 24. szerenkénti döntők, 1. nap (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát)

Április 25. szerenkénti döntők, 2. nap (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj

Április 26. érkezés (5 fő – női csapat) Liszt Ferenc Repülőtér 16.20

Április 27. érkezés (22 fő) Liszt Ferenc Repülőtér 16.20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában