Torna Eb

2021.04.22. 07:26

Rémálmaiba se kívánja, de már az olimpiára figyel

Mindkét gyakorlatában hibázott, így nem jutott tovább a svájci torna Európa-bajnokság selejtezőjéből a Dunaújvárosi KSE versenyzője, Kovács Zsófi a. A kétszeres Eb-győztes így már csak az olimpiára fókuszál, aminek egyik felkészülési állomása volt a kontinenstorna.

duol.hu

Budapest 20201030 torna OB Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport Kovács Zsófia

Fotó: Dömötör Csaba

A magyar női válogatott három fi nálét szerzett a tornászok bázeli Európa-bajnokságán, ebből kettőt Bácskay Csenge, aki bekerült az egyéni öszszetett döntőbe, és ugrásban is kvalifi kált a legjobbak közé, Péter Sára pedig szintén ugrásban lett fi nalista. Kovács Zsófi ának sajnos nem sikerült a selejtező a két szeren, amin elindult. Altorjai Sándor delegációvezető helyszíni beszámolója szerint a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia gerendagyakorlatának első fele kiváló volt, a dupla forgásban azonban megingott és leesett (12,400). Felemás korláton hasonló sormintát követett a DKSE tornásza, a gyakorlat első fele jó volt, aztán hibázott, és még a tenyérvédőjéből is kicsúszott az ujja (12,033).

Kovács Zsófi a két szeren indult a selejtezőben Fotó: Dömötör Csaba

Kovács Zsófia: – Eléggé el vagyok keseredve, két döntőre készültem, de ma még a szerencse se volt mellettem. A gerendám eleje nagyon jó volt, de a forgás nem sikerült, leestem, és ezt nagyon sajnáltam. Próbáltam valamennyire ezt félretenni, és a felemás korlátra koncentrálni, ugye volt még két szer közben, így próbáltam megnyugodni. A korlát a melegítőteremben és a versenyteremben is nagyon jól sikerült. Aztán a gyakorlat eleje jól ment, de Tkacsov messze volt, arra rátettem a Pak-szaltót, sőt még a Saposnyikovát is, de a Paknál rosszul fogtam le, és már akkor érzetem, hogy az ujjam kicsúszott a tenyérvédőből. Még soha nem fordult elő velem ilyen versenyen. Nem volt más választásom, a szeren lógva meg kellett igazítanom a tenyérvédőt, és onnan folytattam. Hiába nem estem le, ez óriási pontlevonás. Nagyon sajnálom ezt az egész Európa-bajnokságot, rémálmaimban se jöjjön elő. Megpróbálom ezt az egészet félretenni, és mostantól csak az olimpiára koncentrálni.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány: – Örülök a három döntőnek, de még az se kizárt, hogy lesz lemondás, és esetleg Zója is bekerül az összetettbe. Egyértelműen kijelenthető, hogy a mai nap Csenge napja volt, az ugrás és az összetett döntővel. Sári is bekerült az ugrás fináléba, így kapott egy nagy lehetőséget, és bízom benne, hogy élni fog vele. A másik dolog, ami biztosan kijelenthető, hogy ez a nap nem Zsófi napja volt, nagyon sajnálom. Az Eb előtt nem volt nemzetközi versenyünk, és ez most meglátszott, hogy szükség van a nemzetközi rutinra, a gyakorlatok beversenyzésére. Altorjai Sándor elmondta, a három döntő örömmel tölti el, amiatt viszont szomorú, hogy másik három finálé, két felemás korlát és egy gerenda nem sikerült rontott gyakorlat miatt.

Összességében elmondható, a lányoknak dolgozniuk kell tovább, nincs mese, hiszen ezúttal egyértelmű hibák miatt csúsztak el a szerenkénti finálék. – Egyénenként elmondható, hogy Bácskay Csenge minden szeren jól szerepelt a magyar csapat legjobbja volt, Péter Sára talajon rontott, és a második ugrásában is hibázott, ezzel együtt örvendetes a finálé. Kovács Zsófia gerendán leesett, amit igazán sajnálhatunk, tekintve, ha megnézzük a többiek pontszámait, látjuk, hogy ha ez a hiba nincs, akkor plusz 1 ponttal simán a döntőbe jutott volna. Hasonló a helyzet a felemás korlát esetében, nagy kár azért a hibáért, figyelembe véve, hogy Zsófi gyakorlata 6 pontból indult, és 8 fölött szokott kapni a kivitelre, öröm az ürömben, hogy számára az Eb egy felkészülési verseny volt az olimpiai előtt. Székely Zója első három szere jól sikerült, a korlát végig szép volt, az utolsó szaltót leszámítva, ahol leesett, ezt is nagyon sajnálom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában