jégkorong

2021.04.07. 20:00

A bajnokság végére összeálltak

A felnőttcsapatok közvetlen utánpótlását jelentő junior-bajnokság is befejeződött. A Dunaújvárosi Acélbikákat a legjobb nyolc között a rájátszásban a későbbi aranyérmes DVTK Jegesmedvék búcsúztatta.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a négy közé jutásért az egyik fél két győzelméig játszottak a csapatok. A DAB 2–0-lal esett ki a DVTK Jegesmedvék ellenében.

Borbás Gergellyel, a Dunaújvárosi Acélbikák ­vezetőedzőjével értékeltük a korosztály szezonban mutatott teljesítményét.

– Nehéz idényen jutottunk túl. A csapat egyik fele a felnőtteknél is játszott, a másik fele pedig az ifjúságiaknál is. Nagyobb gondot a felnőttekkel való megosztás jelentett, mert mást kívánt a felnőttcsapat, mint a junior. Ketté voltunk szakítva, de a bajnokság végére összeálltunk.

Borbás Gergely a felnőttcsapat másodedzője is volt
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Borbás Gergely elmondta, a szezon elején nagy gondot okozott nekik a koronavírus-járvány, hiszen a csapat jelentős része elkapta a vírust, és karanténba került. Ezzel az ősz első három hete el is ment.

– A csapatmorálon kellett a legtöbbet dolgozni. Érdekes módon az egészséges versenyhelyzet kialakítása negatív irányba indult el. A versengés a csapategység rovására ment. Végül megváltozott a hozzáállás, elszántak lettek a fiúk. A középszakaszban három szoros, egygólos vereséget szenvedtünk el, ha ezeken egy kicsit szerencsésebben alakulnak a dolgaink, jobb helyen végeztünk volna, és akkor nem a DVTK kerül az utunkba. A rájátszásnak úgy indultunk, hogy bármi lehet. Miskolcon nagyon közel voltunk a győzelemhez, 5–4-re kaptunk ki úgy, hogy egy sorral kevesebbel tudtunk kiállni, mint a miskolciak. Ez volt talán a legjobb meccsünk a szezonban. A játékosoknak nem mondtam, de tudtam, a másnapi dunaújvárosi visszavágón nem sok esélyünk lesz, hiszen az első meccs sokat kivett belőlünk, utána nekünk haza kellett még utaznunk, éjszaka volt, mire megérkeztünk Dunaújvárosba. Végül 8–3-ra kikaptunk, és összességében a hetedikek lettünk a bajnokságban.

Borbás Gergely a jövőt illetően röviden vázolta, ősszel egy más összetételű csapatuk lesz ebben a korosztályban, többen odakerülnek a felnőttekhez.

– El kell fogadniuk, hogy eleinte perememberek lesznek, alázattal kell dolgozniuk, és akkor többeknek megvan az esélyük arra, hogy előbb-utóbb meghatározói legyenek az Acélbikák felnőttcsapatának.

A DAB U21-es együttese: Kapin György, Ivan Stojnov, Kamondy Dominik (kapusok), Ambrus Ervin, Jakabfy Csongor, Jakabfy Sámuel, Stefánek Bálint, Tamás István, Wéninger Balázs, Gebei Bence, Hajzler István, Barna Dávid, Kis Bence, Somogyi Natán, Benke Dorián, Vankó Tamás, Gulácsi Ábris, Vojnits Balázs, Wolf Dominik, Jadlószki Máté, Lengyel Ákos, Piszmann Máté, Pinczés Olivér, Horváth Mátyás, Márkus Márk, Subotic Sradan.

A bajnokság végeredménye, rájátszás: 1. DVTK Jegesmedvék, 2. Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, 3. Vasas SC, 4. Újpest, 5. Debreceni Hoki Klub, 6. MAC Budapest, 7. Dunaújvárosi Acélbikák, 8. Győri Nemák ETO HC.

Két Acélbika utazik Tichybe

Horváth András szövetségi edző és a szakmai stáb az előző hetihez képest – amikor a szlovák U18-as válogatottal játszottak a juniorjaink – átalakult kerettel vág neki a lengyel U20-es válogatott elleni két felkészülési mérkőzésnek. Kedden reggel találkozott ismét a keret, és a változások nem érintették a DAB két játékosát, Jakabfy Sámuelt és Barna Dávidot. Mindketten útra keltek tegnap Lengyelországba. A magyar csapat Tichyben kétszer lép pályára a hazaiak U20-as válogatottja ellen. A program. Április 8. 17 óra: Lengyelország U20 – Magyarország U19. Április 9. 11 óra: Lengyelország U20 – Magyarország U19. Horváth András, a Dunaferr SE egykori klasszisa, akinek munkáját az egyik legnagyobb dunaújvárosi ikon, Ladányi Balázs segíti, így várja a két találkozót: – Arra számítok, hogy a szezont mindenki szeretné jó érzéssel, jó emlékkel lezárni. Nagyon keményen kell dolgoznunk ennek érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában