triatlon

2021.03.07. 22:02

Több mint ezer kilométert tekertek tizenhat óra alatt

Hagyományteremtő közös tekerésre hívta a közelmúltban legjobbjait a Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület (DTSE), amely egy 16 órás kihívással készült a reményeik szerint a korábbi forgatókönyv alapján induló szezonra.

Szabó Szabolcs

2021.02.27. DUnaújvároi Triatlon Sport Egyesület 16 órás biciklis kihvás Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

dunaújváros Kovács Ákos Flórián, a DTSE operatív vezetőjének korábbi ötletét Pötör Zoltán rutinos triatlonversenyző és klubtárs gondolta tovább és megszületett az egyesület kötelékéhez tartozó sportolók tavaszi felkészülési alapozását támogató program, amely leegyszerűsítve egy 24 órás közös tekerést tartogatott a vállalkozó felek számára. A tervezett 24-ből a szabályok miatt végül 16 óra lett, a klub sportolóiból alakult két gárda pedig együttesen 1090 kilométerig jutott az egykori Bánki középiskola egyik helyiségében kialakított teremben.

Ezúttal is egy sokórás kihívást választott felkészülésül a DTSE. Tesztverseny közben – jobbra – Pötör Zoltán
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Régóta gondolkodtunk már egy hasonló közös edzésen, amely egyben egy kis házi bajnokságot is jelentett számunkra. A szükséges technikai feltételeket egyeztettük. A kerékpárok, a görgők és az adatmérés is jól vizsgázott, összességében elégedettek vagyunk a lebonyolítással. Külön köszönet illeti azokat a barátokat és ismerősöket, akik támogattak minket. A jár­vány­ügyi szabályokat maradéktalanul betartva sikerült egy remélhetően hagyományteremtő eseményt megszervezni.

Topor Imre és Burkovics Márton az adatlap előtt

A tapasztalatok ismeretében, bízom abban, hogy a jövőben tovább léphetünk, és kinyithatjuk ezt a seregszemlét más klubok, triatlonosok, kerékpárosok számára is – összegzett lapunknak Kovács Ákos Flórián, aki kiemelte: – A csapategység, a közösség­építés szempontjából is fontos volt ez az esemény. Rendre pozitív visszajelzések érkeztek, többen már azon gondolkodtak az elmúlt napokban, miként lehetne úgy módosítani, javítani a körülményeken, hogy minél objektívebb képet kaphassunk az eredményekről.

Kovács Ákos Flórián napi sokadik tekerés közben

Március idusán ismét tervezünk egy részben hasonló, közösségi edzést szabadtéren. A tavalyi idény elejét sajnos teljesen elvitte a koronavírus, reménykedünk benne, hogy idén gyorsan túl leszünk a lezáráson, és nem kell újragondolni a versenyszezont – tette hozzá Kovács Ákos Flórián.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában