fölényes győzelem

2020.10.11. 20:00

Futsal NB I: a Dunaferr is könnyedén nyert

Nagy csata után szerzett győzelmet pénteken este a Ferencváros ellen a Dunaferr DUE Dutrade FC NB I-es futsalegyüttese a bajnokság hatodik fordulójában hazai pályán.

Balogh Tamás

Fotó: pixabay

Súlyos kérdőjelek lógtak a levegőben a ­meccs előtt, a legnagyobb talányt a fradisták várható teljesítménye okozta, hiszen a forduló előtt vált meg a csapatától Madarász János addigi vezetőedző. Ezúttal a várakozásuknak megfelelően már a legerősebb csapatukkal akarták megállítani a rossz szériát.

És a hazaiak? A Dunaferr legénysége sem az ideális hangulatban készült a találkozóra. A bemelegítésre kiderült, hogy Östör ezúttal is csak szurkolója lesz csapattársainak. A két klasszisról sem mernénk mondani, hogy a teljes gyógyulás után kezdtek melegíteni, de Németh és Szeghy kemény, férfias elszántsággal beleállt az újabb kihívásba.

A mérkőzés a vendégek kedve szerint kezdődött, hiszen Büki révén ők szerezték meg a vezetést, amit aztán Sánta kiegyenlített. A folytatásban az első igazi nagy dunaferres lehetőséget Seregi hozta, a vezetést jelentő góljával. Óriási tűzben telt a mérkőzés. A csúcsformában kezdő Revelandot a sérülése miatt Rigó egyből bravúrt bemutatva váltotta le, és ezt a szintet hozta végig.

Dolgozik a csapat, és annak megjön az eredménye

A második félidőre a Fradi minden erejét mozgósította, ám ezt Rigó parádéja, s vele együtt Németh, Szeghy, Klacsák, Sánta jó játéka akadályozta meg. Ők, ahogy tehették, eredményesen segítették Horváthot, Seregit és Hinojosa Montero Antoniót, azaz Tonyt. Jól kapcsolódott a csatába Csányi, és a spanyol kedvenccel szépen együtt dolgozó Dorogi, aki a harmadik találatot rúgta. A negyedik és az ötödik a jó formát futó Tonyé lett. Igaz közben Büki révén az FTC is vágott egyet, így lett a vége 5–2.

Frank Tamás, a Dunaferr vezetőedzője így értékelte a sikert: – Ez nem volt magabiztos győzelem. Amikor a második félidőben egy perc alatt két gólt lőttünk, az fordulópontnak tekinthető. Szívesebben láttam volna egy olyan mérkőzést, amikor a Ferencváros is teljes csapatával küzd és mi is jól játszunk. Ez a győzelem egyáltalán nem könnyen született, de nagyon örülök neki. Bizonyos dolgokkal nem voltam teljesen megelégedve. Nem remegtünk bele a Fradi vezető góljába, hiszen most ezt a közösséget a higgadtság is jellemzi. Nem gondolom, hogy most egyszerre nagyon jó csapat lettünk, hanem egyszerűen dolgozunk, és annak megjön az eredménye. Mint mindenhez, így ehhez a győzelemhez is kellett a szerencse is.

Machalek Attila, Ferencváros: – Jól, góllal kezdtünk, de sajnos rögtön kettőt is kaptunk. Talán ez lehetett az egyik fordulópontja ennek a meccsnek. Nem győzhettünk, mert amilyen elkerülhető gólokra felkészültünk, azokat ezen alkalommal is megkaptuk. Nem figyeltünk oda a pontrúgásoknál sem, hiába voltunk jók a játékban és működött a letámadásunk.

Ez történt a forduló további összecsapásain

Kevés meglepetést hozott a két szomszéd vár találkozóján a Berettyóújfalu – Nyírgyulaj 7–4 (4–3) mérkőzés, hacsak nem a félidei állás. A vendégek úgy látszik, megőrizték a múlt hétfői lendületüket, de a végére a latinok, valamint az öngóljuk megpecsételte a sorsukat. Hasonlóképpen borítékolható volt az Aramis – Veszprém 1–6 (1–4) győztese is, de talán nem ilyen különbséggel.

Mára még két nagy csatát ígérő találkozó maradt: a Kecskemét – Haladás, valamint az Újpest – DEAC mérkőzés. Igaz, hogy első ránézésre mindkét vendégcsapatnak áll a zászló, de mint azt a Dunaferr ellen a Kecskemét bebizonyította, elég ellenük egy villanásnyi lazítás és máris nagy tüzet képesek csinálni. Egy biztos, a lendületbe jött vasiak most sem szeretnének hibázni. A legutóbb a Fradinak nyolcat vágó, alaposan megerősített Újpest kellemetlen lehet a debrecenieknek, bár ők is vérátömlesztéssel kezdték az idei szezont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában