kézilabda

2020.09.24. 21:10

Remek rajtot vett a DAC

Már lejátszotta a második bajnoki mérkőzését is a Dunaújvárosi AC férfikézilabda-csapata. Az NB II délnyugati csoportjába beosztott gárda mindkét találkozót megnyerte, érdekes módon egy góllal és azonos kapott-adott találatokkal.

Jankó Árpád

Fotó: LI

A DAC a Kiskőröst és a Kalocsát is 28–27-re győzte le. Azt a Kalocsát verték meg a dunaújvárosi fiúk, amelyik a Rinyamenti KC-t fektette két vállra 32–20-ra. Sokaknak ismerős a név: Kolics János, aki a Kalocsa mestere, vele is találkoztak az újvárosiak. A kiskőrösi formáció pedig komoly múlttal rendelkezik. Hat idényt töltött el az NB I/B keleti csoportban. Egyszóval: Csermák Gábor dunaújvárosi együttese remek rajttal kezdte el a bajnokságot. A két egygólos győzelem nagyon sokat ér.

– A hét végén szeretnénk folytatni a sorozatot – mondta Csermák Gábor –, de nagyon nehéz csata előtt állunk, mert szombaton Nagyatádon játszunk, és bizony a hosszú utazás sokat kivehet a játékosokból. Viszont feltétlenül ki kell emelni csapatomból azokat, akik kiválóan teljesítettek. Ők voltak: a kapus Papp Norbert, Borsos Martin, Bangó Ádám, Galambos Gergő, Borsos Roland.

Bangó Ádám tíz gólt lőtt a Kalocsa elleni győztes mérkőzésen
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– De még ugorjunk vissza a csapat felkészülésére. Hogyan, milyen körülmények között zajlott az együttes alapozása?

– Augusztus elejétől heti három edzéssel indultunk el. A jelenlegi helyzetben a mi csapatunknál is voltak nehézségek. A keret állománya alig állt össze. Persze jól tudom, szinte minden csapat küszködik problémákkal. A jelenlegi helyzetben sok gárda panaszkodik: a járvány miatt nincsenek nyitva a termek, nem tudnak edzeni. Az ifi és a felnőtt mérkőzéseket viszont mi le tudtuk játszani, de a serdülők mérkőzései elmaradtak.

– Hogyan sikerült a nem rózsás helyzetben kialakítani a játékoskeretet?

– Most is voltak távozók és érkező játékosok. Fel kellett tölteni a keretet, muszáj volt az utánpótláscsapathoz nyúlni. De a lényeg az, hogy tapasztaltunk javulást a csapatnál a felkészülés végén. Fiatal a gárda, és sokat kell még dolgozni a sikerért, ám látok jó, örömteli jeleket a játékunkban.

– A DAC edzőjeként mit jósol a most elindult bajnokságra?

– Egy-két játékost igazoltunk, de még nem teljes a keretünk. Ha végig megy a bajnokság, akkor három-négy csapatot nálunk erősebbnek kell elfogadnunk, és három-négy együttesnél pedig mi vagyunk jobbak. Eredményesen kezdtük a sorozatot, és további sikereket, meglepetést szeretnénk okozni a következő állomáson, Nagyatádon is. Optimisták vagyunk. Új elnökünk, Szalafai Sándor sokat dolgozik a sikerünkért, az önkormányzat támogatását is megszereztük. Bizakodunk, de tudjuk, hogy sokat kell még dolgozni, gyakorolni, fejlődni csapatunknak.

Több mint rövidzárlat volt, így kikapott a Holler

Az előző fordulóban a dunaföldvári Holler csapata Mecseknádasdon kapott ki 26–20-ra, 11–11-es félidő után.

Holler: Selymes – Gergely B. 3 (3), Bérces 9, Nagy M. 1, Lendvay 2, Domak 1, Zuder. Csere: Bősz, Vonya 1, Rehák, Takács Á. 1, Nyers 1, Reiner, Vajai 1, Tóth Á.

Hétméteresek: 8/8, illetve 3/3.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Huszonöt percig kézben tartotta a mérkőzést a dunaföldvári csapat, azt követően viszont rövidzárlatnak nem mondható, teljes össze­esés történt.

Törő Szabolcs: – A csapat egy része beletette azt a mérkőzésbe, amit kellett és elvárható volt, a másik fele viszont nem. Ez így nem fog működni, főleg nem egy rangadón.

A délnyugati csoport állása két forduló után: 1. Mecseknádasd 4 pont, 2. Tungsram SE Nagykanizsa 4 pont, 3. Dunaújvárosi AC 4 pont, 4. Bajai KSE 3 pont, 5. Kalocsai KC 2 pont, 6. Hőgyészi SC 2 pont, 7. Holler UnFC Dunaföldvár 2 pont, 8. Rinyamenti KC 2 pont, 9. MK Pelikán-Siklós KC 2 pont, 10. Kiskőrösi KS 0 pont, 11. Satelit SE Somogytarnóca 0 pont, 12. Kiskunhalas 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában