A szakújságírók és a szurkolók szavazata alapján nyerte a címet

2020.07.19. 20:53

Klujber lett a világ legjobb fiatal női kézilabdázója

Szombati számunkban jelent meg interjú Klujber Katrinnal, a dunaújvárosi nevelésű, jelenleg a Fradiban kézilabdázó tehetséggel, aki pénteken este egy újabb, komoly elismeréssel gazdagodhatott.

Gallai Péter

Budapest 20190903 Kézilabda 2019 NBI NB1 nõk nõi Ferencváros FTC Rail Cargo Hungaria MTK Nemzeti Sport Fotó Török Attila Klujber Katrin

Fotó: Török Attila

A handball­planet.com kézilabdával foglalkozó internetes oldal szavazásán a szakértők és a szurkolók a 2019/20-as szezon alapján a világ legjobb fiatal játékosának választották az 1999-es születésű Klujber Katrint.

A szavazás kétlépcsős volt, egyrészt egy ötfős szakértői gárda voksolt (posztonként három játékosra, az első három, a második kettő, a harmadik egy pontot kapott, míg a legértékesebb játékos ötöt), másrészt a szurkolóik is szavazhattak (itt 10 pontot ért a posztonkénti első hely, hetet a második, négyet a harmadik, egyet a negyedik).

Ugyan most a Ferencvárosban játszik, de minden dunaújvárosi büszke lehet Katrinra Fotó: Török Attila

A dunaújvárosi születésű, és 2018 év végi, Fradihoz történő távozásáig itt játszó junior világbajnok jobbátlövő tizenhat pontot kapott a zsűritől és tízet a szurkolóktól, ezzel klubtársát, a balátlövő Háfra Noémit (14+10) és a norvég irányító Henny Ella Reistadot (14+10) előzte meg az összesített dobogón. A szezon álomcsapatába rajtuk kívül még három magyar bekerült, a balszélső Márton Gréta (FTC), a jobbszélső Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC) és a kapus Suba Sára (MTK).

– Mostanában szerencsére kaptam már néhány elismerést, de még mindig tud meglepetést okozni – mondta boldogan Klujber Katrin a fradi.hu-nak. – Először általában nem is látom az eredményt, csak jönnek a telefonok, meg az sms-ek, gratulálnak az ismerősök és olyanok is, akiket nem ismerek személyesen, és csak ez után tudom meg, hogy mi is történt. Jó érzés, hogy mióta a Fradiban vagyok, sok elismerés ér – idézik a DKKA-val 2016-ban EHF Kupát nyert játékost, akit 2019-ben az európai szövetség kétszer is a hónap legjobbjának választott és a felnőttválogatottban is debütált tavaly.

Klujber azért is büszke lehet, mert a szurkolók és a sportújságírók is egyaránt elismerték a teljesítményét: – Mindkettő fontos, de a szurkolók véleménye jelenleg fontosabb picit, mert ezek szerint sokan nézik a meccseinket, és az eredményből úgy tűnik, hogy akik nézik, azt gondolják, hogy megérdemlem ezt az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában