Gurisatti Gréta a példaképe

2019.07.17. 06:30

Jól teljesített első világversenyén Jonkl Csenge

A nemzetközi vízilabda-szövetség első ízben rendezett U 15-ös leány vízilabda Európa-bajnokságot, amelyen természetesen a magyar válogatott is részt vett, és végül a hetedik helyen zárt.

Szabó Szabolcs

A csapat egyik kulcsjátékosa, a dunaújvárosi klub tehetsége, Jonkl Csenge volt, akit az oroszországi Kirishiben rendezett torna után kérdeztünk.

– Szilágyi Péter szövetségi kapitány vezetésével közel két hónapon át készültünk. A keretbe mindössze hat vidéki játékos kapott helyett, így mi alkalmazkodtunk a fővárosiakhoz, azaz rendre feljártunk az edzésekre. Összességében élveztem a munkát, egy jó szellemű gárda jött össze, végig azt éreztem, hogy egymásért, a közös siker érdekében küzdünk – fogalmazott a fiatal játékos, aki leginkább szélsőként és átlövőként kapott lehetőséget a kontinensviadalon:

Jonkl Csenge (balra) fejben már a jövő évi görögországi U16-os világbajnokságra is készül
Fotó: DH

– Úgy érzem, hogy jó, dinamikus, képzett csapatunk volt. Így reális elvárás lett volna a legjobb négybe kerülés, de a döntő meccseken rendre egy góllal kikaptunk. Nyilván, mindennek számos oka van. Annak azért örültem, hogy a hetedik helyet sikerült megszerezni. Ez a seregszemle fantasztikus élmény volt számomra, kiderült miben kell javulni, fejlődni – összegzett Jonkl Csenge, aki a közeljövő terveiről is beszélt:

– Sokat köszönhetek Schmidt Tamás edzőmnek, aki sokat segített a felkészülésben. Számomra Gurisatti Gréta a példakép, aki kiemelkedő motivációval dolgozik minden nap. A legfontosabb cél most, hogy klubszinten is jól teljesítsek, és nagyon szeretnék ott lenni jövőre a görögországi U 16-os világbajnokságon. Tehát bőven lesz miért melózni a következő szezonban isSzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában