kézilabda

2019.06.13. 03:04

A DKKA U19 remek bajnoki szereplése

Az alacsonyabb kézilabda-bajnokságokban is véget értek a küzdelmek. A női csapatok sorozatában feltétlenül kiemelendő a Dunaújvárosi Kohász U 19-es együttesének nagyszerű szereplése.

Jankó Árpád

A csapat az NB I B-s bajnokságban az idősebb korosztályú gárdák, játékosok csoportjában az ötödik helyen végzett. Olyan tehetséges játékosok hívták fel magukra a figyelmet, akiket György László többször az első osztályú bajnoki mérkőzésekre is beállított. Többek között Koronczai Petra, Mihály Petra, Jovovity Jovana, Braun Csenge, Fodor Neszta, Németh Kata, Frányó Laura rövid idő múlva egyre gyakrabban szerepelnek majd az első csapatban. Ez a megállapítás annál inkább is örömteli, mivel akadémiáról van szó, amelynek ez a nevelőmunka a legfontosabb feladata.

Koronczai Petra is felhívta magára a figyelmet játékával
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Kohász ifi csapata is kiválóan szerepelt, mert az első osztályú bajnokságban harmadik helyen végzett. Az ifjúsági II. osztályban a DKKA II ötödik lett. A harmadosztályú bajnokságban (délnyugat) szereplő Duna-Pent együttese az ötödik helyet szerezte meg. A fiatalabbak bajnokságában, a leány serdülő első osztályban (nyugat) hatodik lett a DKKA, a serdülő másodosztályban pedig a kilencedik helyet szerezte meg. A Duna-Pent a serdülők III. osztályú sorozatában (délnyugat) végzett a kilencedik helyen. A nők megyei bajnokságában 5. lett a DKKA NKFT III, 8. a DAC és 11. a Rácalmás.

A férfiaknál a DAC szerepelt a legerősebb sorozatban. Az NB II-ben (dél) a kilencedik helyet szerezte meg, az ifiben (III. osztály dél) ötödik lett. Szintén ötödik lett a fiú serdülő III. osztályú DAC együttes, mögötte hetedik a Rácalmás csapata. A megyei bajnokságban a következő a sorrend: 7. D. Egyetem, 4. Rác­almás. Felsőház: 3. Rácalmás. Alsóház: 3. D. Egyetem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában