kenu

2019.05.25. 13:00

Kiss Balázsék nagy lépést tettek a szegedi vb felé

Pénteken már a Dunaferr SE és a Rácalmási Sportegyesület versenyzőinek is az éles bevetésről szólt a szolnoki I. Felnőtt és Ifjúsági Válogatóverseny, amely a nyári nemzetközi, Európa- és világversenyei szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.

Gallai Péter, Szabó Szabolcs

Elsőként a rácalmásiak kenusáért szoríthattunk, Horváth Benedek az ifjúságiak C1 1000 méterén magabiztosan hozta előfutamát, a döntőbe a 2. pályára kvalifikálta magát. A fináléban aztán győztesként evezett a célba remek versenyzéssel! Igazi „dunaújvárosi számnak” bizonyult a tokiói olimpia programjában is szereplő C2 1000 méteres szám, amire kvótát a szegedi világbajnokságon lehet szerzeni. Tehát aki itt nyer, nagy lépést tesz a vb-indulás felé. Itt a korábbi rangsoroló versenyen győztes Kiss Balázs (Dunaferr), Dóri Bence (UTE) párosa mellett rajthoz állt a nagy rivális kettős, Hajdu Jonatán (Dunaferr), Mike Róbert (KSI) is, valamint a még az U23-as korosztályban versenyző Slihoczki Ádám (Dunaferr) és Szőke Attila párosa.

A Dunaferr versenyzője, Kiss Balázs (elöl) hatalmasat ment Dóri Bencével, és nyertek
Fotó: MKKSZ

Szintén ezen előfutamban lapátolt a Dunaferr SE részéről Bucsi Bence és Kovács Máté duója. A délutáni döntőbe a Kiss, Dóri páros az első, Hajdu Jonatánék pedig a harmadik helyen kvalifikálták magukat. A délelőtti teljesítmények alapján szintén jelenése volt péntek délután Boldis Csengének, aki a K1 1000 méteren, az ifjúságiak mezőnyében verekedte be magát a legjobbak közé, ahol a döntőben a negyedik helyen ért célba. A felnőtt nőknél C2 200 méteren szintén a döntőben lapátolhatott bajai párjával Bonyai Reginával a dunaújvárosi Kulcsár Dorina, ők végül a negyedik helyen értek be a célba.

A pénteki nap zárásaként a K1 női ifjúsági 200 méteres döntőjében állt rajthoz a Dunaferr SE két kiválósága Mányi Zsófia és Decsi Dorina. A nyolcas pályán induló Zsófia nem sokkal maradt le a dobogóról, negyedik lett, Dorina pedig tizedikként végzett.

Óriási hajrával végeztek első helyen a döntőben

A felnőtt férfi kenusoknál a szövetségi kapitány, Hüttner Csaba döntése alapján idén csak a két olimpiai versenyszámban, C-1 és C-2 1000 méteren rendeznek válogatót. Azaz mindenek felett az ötkarikás kvótaszerzés áll, amire e két számban van lehetőség.

Nos, ennek a kemény és nagyon nehéz útnak az első lépését óriási csata után a Dunaferr SE ifjú titánja, Kiss Balázs tette meg párjával, Dóri Bencével a párosok pénteki döntőjében. Ugyanis hatalmas hajrával, a szinte az utolsó pillanatig az élen álló Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás KSI kettőst sikerült befogniuk, majd a célfotó után őket hozták ki győztesnek. A különbség 0,183 másodperc volt közöttük, ami centiméterekben mérhető. Hajdu Jonatán és Mike Róbert az ötödik helyen lapátolt be a célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában