az Érd volt a jobb

2019.03.17. 20:00

Nem sikerült! – negyedik lett a DKKA

A hétvégén Debrecen ad a otthont a női kézilabda Magyar kupa négyesdöntőjének. A tegnapi eredmények alapján a DKKA az Érd együttesével mérkőzött meg a bronzéremért.

Morva Dávid/MTI

Debrecen, 2019. március 17. Az érdi Szabó Laura (b, hátul) és Kiss Nikolett (j), valamint a dunaújvárosi Ferenczy Fruzsina (b. elöl) a nõi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Dunaújvárosi Kohász KA - Érd HC mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2019. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Az első félidőben felváltva vezettek a csapatok, sok pontatlanság jellemezte mindkét gárda játékát. A mérkőzésre jellemző, hogy az érdiek több – fél pályán túlról elvállalt – üres kapus helyzetet elpuskáztak. Szabó Edina tanítványainak azonban ez is belefért, ugyanis egy gólos 13-12-es állással vonulhattak pihenőre a felek.

Az érdi Szabó Laura (b, hátul) és Kiss Nikolett (j), valamint a dunaújvárosi Ferenczy Fruzsina (b. elöl) a nõi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Dunaújvárosi Kohász KA – Érd HC mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2019. március 17-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidőben aztán állva hagyta ellenfelét a Pest megyei csapat. A dunaújvárosiak pontatlanságaira építve az első hat percben öt-nullás sorozatot csináltak az érdiek, ezzel jelentős előnyre tettek szert.

Mint az később kiderült, a találkozó ezen szakaszában el is dőlt a bronzérem sorsa. Az érdiek rutinosan tartották, sőt olykor növelték is előnyüket, ami kitartott a meccs végéig, így az érdieké lett a harmadik hely. A végeredmény: DKKA 23-31 Érd. Az Érd negyedszer jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában, és negyedszer is érmet szerzett: 2016-ban és tavaly döntőt játszott, 2015-ben és idén pedig harmadik lett.

Eredmény, a 3. helyért:

Érd HC-Dunaújvárosi Kohász KA 31-23 (13-12)

Legeredményesebb játékosok: Lavko 6, Krpez Slezak, Jerabkova 5-5, illetve Szalai 8, Szekerczés 7

A Győr szerezte meg az elsőséget

A vasárnap esti fináléban a címvédő Győr 32–29-re győzte le a Ferencvárost. A győriek 18. alkalommal jutottak a fináléba, és immár 14 kupagyőzelemmel büszkélkedhetnek. A 12-szeres aranyérmes fővárosiaknak ez volt a 21. döntőjük. A két csapat hetedszer találkozott az MK-fináléban, egy ferencvárosi siker mellett az ETO hatodszor nyert.

A 23. percben még kilenc góllal vezetett a Győr, ezzel szemben a 44. percben viszont egyenlített a Ferencváros, a vezetést azonban egyszer sem tudta átvenni a találkozón. A győriek legeredményesebb játékosa a holland Cornelia Nycke Groot volt nyolc góllal, a másik oldalon a spanyol Nerea Pena hétszer volt eredményes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában