kézilabda

2019.01.30. 20:00

Három együttesünk is szerepel majd a rangos Főnix Kupán

Félüzemmel működnek jelenleg az alacsonyabb osztályban szereplő kézilabdacsapatok. A legtöbbjük még a téli alapozó munkákat végzi, de főképp a fiatalabb korosztályokban már pontokért zajlanak a mérkőzések. És néhány dunaújvárosi kohászos együttes pedig nagy rendezvényre is készül.

Jankó Árpád

Lássuk elsőként az itthoni együttesek eddigi helyezéseit, valamint némelyik korcsoportban a mérkőzések eredményeit.

Női csapatok, NB I B jelenlegi helyezés: A D. Kohász U 19-es gárdája az ötödik helyen áll a tabellán. Legjobbja Koronczai Petra is ötödik a góllövőlistán. Február 17-én lesz a DKKA U 19 – Gárdony találkozó.

NB II Dél-nyugat csoportjában 10. a Duna-Pent.

Megszolgált bizalom – Koronczai Petra ötödik az NB I/B-s góllövőlistán. A szövetség az elit programjába is beválasztotta
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A Balatonboglár – Duna-Pent találkozót február 16-án rendezik majd. A női ifjúsági III. osztály: 5. Duna-Pent. A Balatonboglár otthonában február 16-án játszanak.

Leány, serdülő I. o., Nyugat. 6. a DKKA. Érd – DKKA 26–29. (Legtöbb gól: Vass V. 5, Györffy L. 4, Kecskés N. 9, Szabó T. 4) Kecskés Noémi harmadik, Vass Vita a negyedik a góllövőlistán.

Leány, serdülő II. o. Nyugat. 5. a DKKA II. Gyömrő – DKKA II 24–27 (Legtöbb gól: Szalai Petra 4, Bankó Zoé M: 7, Balogh Dóra 8).

Leány, serdülő III. o. Dél-nyugat: 8. a Duna-Pent. Komló – Duna-Pent 19–19. Megyei eredmények: 5. DKKA NKFT III., 8. DAC, 10. Rácalmás. Alba Fehérvár II – DKKA NKFT III. 41–32, Rácalmás – DAC 22–23.

A férfiak bajnokságai: NB II felnőtt, Dél: DAC a 7. helyen áll. DAC – Tököl 27–32. Férfi ifjúsági III. o. Dél: 4. a DAC. Fiú, serdülő, III. o. Dél: 4. a DAC, 6. Rácalmás.

Fejér Megyei bajnokság jelenlegi állása: 2. Rácalmás, 7. Dunaújvárosi Egyetem.

Csaknem száz csapat látogatja meg a Hajdúság fővárosát

E héten péntektől vasárnapig rendezik meg Debrecenben tizenegyedik alkalommal a Főnix Kupát, amely a magyar utánpótlás kézilabdacsapatainak egyik legnagyobb hazai seregszemléje. Három napig birtokba veszik a fiatal kézilabdázók a cívis várost.

Öt korosztályban versenyeznek majd a lány és fiúcsapatok. Egy-egy korosztályban tíz–tizenkét együttes lép pályára. A Dunaújvárosi Kohász három csapatot indít Debrecenben. Az U 14-es, 13-as és a 10-es együttest. Edzők: Kovács Adrienn, Sánta Dóra és Takács Józsefné. Az eddigi jelentkezések alapján a háromnapos versenyen 27 egyesület 92 csapata fog szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában