A Makita-Hikari Dojo karatékái közül többen a válogatott edzőtáborában gyakorolnak a héten

2018.10.10. 22:36

A lényeg a tapasztalatszerzés volt ezen a kupán

Szombaton Salgótarjánban rendezték meg a IV. Palóc Kupa elnevezésű karateversenyt. Az eseményre 21 egyesület 121 versenyzőt delegált, mintegy 200 nevezéssel, köztük voltak a Makita-Hikari Dojo képviselői is.

duol.hu

A sportcsarnokban három tatamin indultak el a küzdelmek, a dunaújvárosi klub nyolc versenyzővel vett részt a palócföldi eseményen, még mindig csak tapasztalatszerzés, az erőviszony felmérése céljából.

– A két héttel korábbi mogyoródi versenyen jól sikerült a szereplés, most azonban egy nagy terhelésű edzéshét után, talán „itt-ott fáj” érzéssel léptek be versenyzőink korcsoportjaikban a küzdőtérre.

A dunaújvárosi küldöttség érmekkel is gazdagodott a salgótarjáni megmérettetésen Fotó: Hikari Dojo

A végeredmény ennek megfelelően alakult. A tapasztalatok azt mutatják, lányainknak kumitében még csiszolódni kell, elszántabb hozzáállás szükséges, de biztató jelek azért vannak, ebből lehet erőt meríteni. Kovács Bence elért eredménye ellenére igen jól dolgozott, nem sok hiányzott, hogy döntőt játsszon. Pénteken Szatmári Eszter, Szlávik Bence, Kovács Máté és Kovács Bence a válogatott edzésén vesznek részt, ezzel megkezdik felkészülésüket a november végi Európa-bajnokságra. Reményeink szerint mind a négyen kiérdemlik a szereplés jogát. Közbenső állomás lesz még az októberben az Ippon Shobu magyar bajnokság is. A Palóc Kupán Németh Kitti, Juhász János és én is versenybíróként vettem részt, az egyik küzdőtér vezetői szerepében – tájékoztatott Schneider László klubvezető.

Eredmények: III. kcs. lány kata: 3. Fatalin Enikő. Kumite: 2. Fatalin E. IV. kcs. lány kata: 2. Szilaski Szonja. V. kcs. lány kata: 1. Szatmári Eszter. Junior férfi kata: 2. Kovács Máté, 4. Szlávik Bence. Kumite: 1. Kovács M, 2. Szlávik B. Felnőtt férfi kumite: 3. Kovács Bence.DH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában