Már édes a pihenés

2018.08.27. 22:05

Pötör Zoltán a honfitársaiért is szorít Svájcban

Pötör Zoltán, a DTSE versenyzője fantasztikus teljesítményt nyújtva a 4. helyen zárta a Swissultra DECA Continuous versenyszámát. Az alábbiakban az újvárosi ultrasportoló teljesítményét elemeztük.

SzSz

Pötör Zoltán előzetesen úgy vélekedett, számára leginkább a 38 kilométernyi úszás versenyszám jelentheti a legnagyobb kihívást. Az időeredményeket összehasonlítva ez így is volt: Pötör 20 óra 31 perc alatt teljesítette a távot, 10.-ként szállt ki a medencéből. A kerékpározás már jóval jobban sikerült, az 1800 kilométert 119 óra alatt teljesítette és már a 8. helyen fordult a futásra, amelyen 422 kilométert kellett teljesítenie.

Legendák egymás közt: Pötör Zoltán és Szőnyi Ferenc az idei Swissultrán – mindketten kiválóan teljesítettek Fotó: swissultra.ch

Azt már előzetesen is tudni lehetett, hogy Pötör Zoltánnak a legerősebb száma a futás – mindebben nem is kellett csalódnunk. A DTSE triatlonistája 90 óra 41 perc alatt abszolválta a fent említett kilométereket. Mindez azt jelentette, hogy összesítésben az idei bajnok, egyben világcsúcstartó német Richard Jung mögött Pötör futóeredménye lett a legjobb.

Mindez azért is fontos, mert e teljesítmény döntőnek bizonyult a végelszámolásnál is. Az újvárosi sportoló elképesztő hajrát produkált, így a 7. helyről a 4.-re futott fel. A Swissultra jelenlegi állásáról: a DECA Continuous mezőnyében még versenyben van a további két magyar, Mindum Károly és Szabó Zoltán, a Quin­tuple Continuous számban pedig az első helyen állt lapzártánkkor Szőnyi Ferenc.

SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában