Futópályán a mezőny

2018.08.22. 20:21

A magyarok külön versenyét Pötör Zoltán vezeti

Szerdán kora este hat órakor volt pont egy hete, hogy a 38 kilométernyi úszással útjára indult az idei Swissultra DECA continuous mezőnye.

SzSz

A kezdő csapat már némileg megfogyatkozott, ám remek hír, hogy még mindhárom kiváló magyar sportember versenyben van. Pötör Zoltán, Mindum Károly és Szabó Zoltán is szorgosan rója a köröket a az erdős területen található futópályán. Egy hét folyamatos triatlonozás azért még a sportág fanatikus szerelmeseinek is sok lehet – nem így vélekedik erről a Swissultra nemzetközi mezőnye és a sportolókat segítők, hiszen a mait is beleszámítva már 8. napja zajlik a kőkemény megmérettetés a festői szépségű svájci Buchsban.

Pötör Zoltán eddig jó ütemben falta a távokat Fotó: DTSE

422 kilométer megtétele vár a DTSE ultratriatlonos kiválóságára

Szerda délutáni állás szerint az élen továbbra az 1982-es születésű Richard Jung zakatol, őt követi a francia Quignette és az elnyűhetetlennek tetsző Clamp, aki közel a 60. életévéhez is tartja a futólépést a fiatalokkal. Mint arról korábban beszámoltunk a Swissultrától már búcsúzott a francia Hiltenbrand, aki jelenleg a tíz nap – tíz Ironman mezőnyében próbálkozik, valamint a német Matschke.

A Pötör Zoltán útját követőknek jelentjük: a dunaújvárosi/ nagyvenyimi sportember jó ütemben falja a kilométereket, fizikailag és mentálisan is bírja a megpróbáltatásokat. Szintén a futópályán van már a két másik magyar kiválóság, Szabó Zoltán és Mindum Károly is, ők egyébként valamivel lemaradva Pötör mögött vannak a táblázaton. A DTSE ultratriatlonistája az úszást 20 óra 31 perc alatt, az 1800 kilométeres kerékpáros távot 119 óra 17 perc alatt teljesítette. A jelenlegi ütemezés szerint Pötör vélhetően jövő héten ér célba – 422 kilométer futás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában