átigazolás

2018.07.04. 14:00

Dobos Áron – Amikor egy nagy „holland” álom beteljesül

A Dunaújváros PASE néhány hete tizennyolcadik életévét betöltő labdarúgója, Dobos Áron mostantól a holland első osztályú, kétszeres holland kupagyőztes Fortuna Sittard profi játékosa lett.

Gróf András

Dobos Áron nagy lehetőség előtt: a Fortuna Sittard játékosaként a holland élvonalban bizonyíthat Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A fiatal dunaújvárosi labdarúgó vasárnap utazott Hollandiába, ahol az orvosi vizsgálatot követően aláírta a négy esztendőre szóló megállapodást. Áron így emlékszik a Dunaújváros PASE gárdájában eltöltött időszakra…

Dobos Áron nagy lehetőség előtt: a Fortuna Sittard játékosaként a holland élvonalban bizonyíthat Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Éppen két éve volt, hogy a klub utánpótlás-korosztályos csapatai után a felnőttcsapat teljes körű tagja lettem. Ez egy jól sikerült, nagyszerű időszak volt. Az elmúlt bajnoki szezon miatt azonban szomorúak voltunk, mert jobb eredményt akartunk elérni.

Az átigazolásod, a feljebb lépés már több mint egy éve is téma volt…

– Eleinte az volt a célunk, hogy a következő lépés a magyar első osztály legyen. Tulajdonképpen egy-két csapat kivételével, mindenkivel volt valamilyen szintű kapcsolatfelvétel, de hiányzott az a fajta azonos gondolkodásmód, amivel az egyezség létre jöhetett volna. Több ajánlatom volt külföldről is, de úgy ítéltem meg, hogy a Fortuna Sittard a legtökéletesebb csapat számomra. Vezetői több mérkőzésemet megnéztek, amelyeken sikerült meggyőznöm őket, hogy szerződtessenek.

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Mit szóltak az átigazolásodhoz az újvárosi klubnál?

– A csapattársaim örültek a lehetőségemnek, és megértették a döntésemet. Természetesen sokat köszönhetek a klubnak, vezetőinek és a játékosoknak, akiktől rengeteget tanulhattam, és nagyon sok szeretet is kaptam. Az elmúlt időszakban remekül kijöttünk egymással, így sok jó barátot hagyok itt.

Miként alakul a következő időszak programja, és milyen tervekkel várod a szezont?

– Már megkezdtük a felkészülést. Több edzésen és felmérésen vagyok túl. Nagyon jól érzem magam, ahogy telnek a napok egyre több embert ismerek meg. Jól haladok a beilleszkedéssel. Célom, hogy bemutatkozzam a holland első osztályban és minél több játéklehetőséget harcoljak ki magamnak, amit megkönnyíthet, hogy az új csapatomban sok a fiatal labdarúgó. Hosszú távú szerződést kötöttem a holland együttessel, ahol minden körülményt biztosítanak ahhoz, hogy maximálisan a futballra koncentrálhassak.

A menedzsered az a Vörösbaranyi József, aki Dzsudzsák Balázs Hollandiába való szerződésénél is segédkezett. Az ő pályafutása példa lehet a számodra?

– Szóba került, hogy Balázs pályafutására milyen jó hatással volt a Hollandiában eltöltött időszak. A példa adott előttem, jó lenne valami hasonló karriert befutni. A holland bajnokság híres arról, hogy lehetőséget ad a fiataloknak. Nyilván egy más világba csöppenek bele, de úgy érzem, nincs mitől félnem. Ezzel a szerződéssel teljesült a gyerekkori álmom, ami nagy kihívást jelent számomra, hiszen ezért dolgoztam, edzettem, ezért gyakoroltam rengeteget. Ezzel azonban nem szabad megelégednem, hiszen jönnek a következő lépcsőfokok.

Dobos Áron édesapjával, a DPASE vezetőedzőjével Dobos Barnával Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dobos Áron szerződtetése példa lehet arra, hogy megfelelő tehetséggel és mentalitással Dunaújvárosból, jelenleg a magyar harmadosztályból is sikerülhet neves európai bajnokságba szerződni. A 2018/2019. évi bajnokság indulásakor egyedüli felnőtt magyarként kaphat lehetőséget a holland első osztályban. A Dunaújváros PASE is profitál a játékos eladásából. Ez az összeg különösen akkor lesz jelentős, ha a labdarúgó rendszeres játéklehetőséget kap a holland első osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában