Harmadikként léptünk tovább

2017.12.08. 20:39

A románokat ezzel biztosan elkerültük

Pénteken este a cseh együttessel mérkőzött meg a magyar női kézilabda-válogatott. Ez volt az utolsó csoportmérkőzése a világbajnokságon, amelyen végül egy góllal nyertünk. Ezzel csoportharmadikként jutottunk tovább a tizenhat közé.

JANKÓ ÁRPÁD

Kim Rasmussen harmadik sikerét aratta pénteken csapatával a világbajnokságon Fotó: MTI/PAP/Marcin Bielecki

A magyar gárda a lengyelek legyőzésével már kiharcolta a nyolcaddöntőbe való bejutást. A pénteki, csehek elleni mérkőzés eredményétől függött, hogy hányadik helyen lép tovább Kim Rasmussen csapata, s így kit kap ellenfélül az A csoportból. Vereség esetén biztos volt, hogy az élen záró románokat, minden más esetben a szlovén, spanyol, francia hármasból valamelyiket. Egyszóval: volt tétje a találkozónak. A cseh válogatott az elmúlt tíz évben a világbajnokságokon a 13-20. helyen végzett, természetesen akkor, amikor bejutott a vb-re. Az Európa-bajnokságon is a legjobb helyezése a nyolcadik hely volt 2002-ben.

Viszont most vaskos meglepetést okoztak a németországi vb-n. Négy góllal legyőzték a lengyel válogatottat, megfordítva a lengyel vezetést egy 10-2-es rohammal. De ha visszanézünk a tavalyi Eb-re, a magyar kapitány, Kim Rasmussen is jól emlékszik rá (nem szívesen), akkor a csehek 27-22-es történelmi vereséget mértek a válogatottra. Tehát revansnak is számított a tegnapi találkozó. A kérdés adott volt: ki iszik egy nagy korsó Krusovicét örömében a találkozó után? A knédliről szívesen le is mondunk...

Kim Rasmussen harmadik sikerét aratta pénteken csapatával a világbajnokságon Fotó: MTI/PAP/Marcin Bielecki

Csehország – Magyarország 29-30 (14-17)

Magyarország: Janurik – Lukács, Háfra 2, Kisfaludy 2, Kovacsics 3, Szöllősi-Zácsik 5, Schatzl 3. Csere: Bíró (kapus), Kovács A. 3, Szekeres, Mayer, Klivinyi 2, Szucsánszki 1, Mészáros 2, Bódi 7.

A támadások során elkövetett magyar pontatlanságok – kisebb sérülése miatt Görbicz óvatosságból nem játszott – és a cseh átlövésekkel szemben tehetetlen védekezés miatt a gyorsan kézilabdázó ellenfél vezetett, sőt kettős emberelőnyben négy gólra növelte az előnyét (7-11). Ezután létszámegyenlőségnél sorozatban hat gólt dobtak az elszántan és immár pontosabban játszó magyarok, és a szünetben már három találattal vezettek (17-14).

A második felvonás elején, az újabb pontatlan magyar támadásokat kihasználva, a csehek egyenlítettek (21-21), de a hullámzóan alakuló találkozó folytatásában együttesünk volt hatékonyabb, ami elég volt a sikerhez. Ezzel a harmadik helyen zártuk a csoportot, és a lipcsei nyolcaddöntőben (vasárnap vagy hétfőn) az A csoport második helyezettjével találkozunk. Hogy ki lesz ez, az lapzártánk után után derült ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában