gyakorlásnak megfelelt

2017.12.06. 19:57

A fáradt Kohásztól egetverő játékot nem lehetett elvárni

A bajnoki szünet edzőmérkőzésekre alkalmas. Szerdán a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a Vasas együttesét fogadta a Dunaújváros Sportcsarnokban.

JANKÓ ÁRPÁD

Nick Viktória nagyot harcolt a Vasas védőivel, többször sikerrel Fotó: Ady Géza

Délelőtt és délután is megmérkőztek egymással a csapatok. A délelőtti csapat:

D. Kohász – Vasas

35-23 (19-12)

D. Kohász: Oguntoye – Klujber 10, Szekerczés 5, Szalai 3, Cifra 1, Monori 3, Kazai 3. Csere: Vártok (kapus), Bouti 3, Nick 3, Dombi 1, Grosch 2, Takács D. 1, Molnár, Kemény. Edző: György László.

Hamar kiderült, hogy a Kohász felállása támadásban és védekezésben is más összeállítású. Monori támadott, Nick védekezett. A Vasas pedig eredményesen használta a lerohanásokat, főképp széleken (5-3). Az iramra nem lehetett panasz, mert a vendégek is jó tempóban futottak a kapu felé, de a helyzeteket jobb arányban használta ki a hazai együttes. Amit azért menet közben is vezényszavakkal kritizált György László, az a labdavesztések és a visszarendeződések hibái voltak. Ennek ellenére az első félidőben jelentős előnyt szerzett a dunaújvárosi csapat.

Nick Viktória nagyot harcolt a Vasas védőivel, többször sikerrel
Fotó: Ady Géza

A második játékrészben természetesen átalakult a Kohász. Érdekességet jelentett, hogy a Vasas színeiben kézilabdázott a fiatal dunaújvárosi kézilabdázó, Moutsogianni Theodóra, akit a Kohász valószínűleg kölcsön ad a Vasas csapatának. A gólokat pedig szórta a Kohász. különösen Klujber volt elemében.

György László: – Küzdöttünk, a lerohanások nem működtek kellően, de voltak jó megoldásaink is.

Délután már játszott Micijevic is. Végül 32-28-ra nyert a Kohász a lelkes Vasas ellen. A félidő 15-12 volt. De sok volt a hazaiaknál a hiba, a helyzetekből is többet kihagyott az újvárosi gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában