Ország legjobbjai között

2023.03.31. 11:00

Országos megmérettetéseken remekeltek a Széchenyis diákok

A közelmúltban országos megmérettetéseken jeleskedtek a Széchenyi István Gimnázium diákjai.

duol.hu

OKTV (országos) döntős Gál Benedek Marcell magyar nyelvből, ahol a 30. helyezést érte el 11. évfolyamosként. A fizikusnak készülő Gál Benedek Marcell, 11. E osztályos tanuló az OKTV-n magyar irodalomból a 2. fordulóba is bejutott, a magyar nyelvi országos döntőben (3. forduló) nagyon szépen teljesített. Felkészítő tanára Szücsné Dr. Harkó Enikő.

Magyar nyelvből a második fordulóban elkészített pályamunkájának témája: a „Köznyelvi metaforáink funkciója a kommunikációban”. A bírálatok után kapta meg Benedek a lehetőséget a felvételi pontszámot is jelentő verseny döntőjében való részvételre, melyet 2023. március 24-én rendeztek meg az ELTE Eötvös József Collegiumában.

A harmadik forduló, vagyis a döntő egy szóbeli megmérettetéséből állt. Ennek a vonalvezetése a kiírás alapján a következő: a pályamunka választott témájának önálló elkészítését ellenőrző kérdések (pl. tájékozottság a szakirodalomban stb.); az első forduló feladatlapjának megoldásaival kapcsolatos kérdések; az iskolai tananyaggal kapcsolatos kérdések; korunk nyelvművelésével kapcsolatos kérdések. Benedeket mindnek előtt a pályamunkájában megfogalmazott saját kutatásáról kérdezték.

 Szabó Noel, 11. E osztályos tanuló bejutott az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny döntőjébe. Felkészítő tanára Szücsné Dr. Harkó Enikő. Az idén három régióban zajlott a verseny, ahonnan 23 versenyző jutott be a Kárpát-medencei döntőbe. Hozzájuk csatlakoznak a határon túli versenyzők. A döntőre 2023. április 1-jén kerül sor az ELTE BTK-n, Budapesten.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában