Példaértékű, kimagasló intézmény

2023.02.18. 15:30

Önzetlen szolgálatáért vehetett át országos díjat a Széchenyi gimnázium

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium a 2021/2022-es tanévben az iskolai közösségi szolgálat monitoring vizsgálata alapján az országos összesítések eredményeként példaértékű, kimagasló intézménynek bizonyult ezen a téren. Az első helyezettnek járó rangos, országos elismerést pénteken vehették át az intézmény képviselői.

DH-összefoglaló

Horváth Péter, Kratzmajer Zoltán, Szücsné Harkó Enikő, Csathóné Zágoni Nóra és Lévainé Müller Katalin a díjátadón Fotók: Széchenyi gimnázium

A széchenyisek büszkék a „Kiváló IKSZ Program” díjra

„A Nemzeti Pedagógus Kar a Nemzeti köznevelésről szóló törvény vonatkozó passzusa alapján, az Oktatási Hivatallal együttműködve látja el a közösségi szolgálat támogatását és intézményi nyomon követését.  Az értékelés alapján a Köztestület által alapított „Kiváló IKSZ Program” díjat a gimnáziumunk nyerte el” – tájékoztatta lapunkat Szücsné Harkó Enikő igazgatóhelyettes, a közösségi szolgálat iskolai koordinátora, akitől megtudtuk:

A  díjátadási ünnepséget 2023. február 17-én rendezték meg Budapesten a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium dísztermében. Az eseményen a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumot az intézmény vezetője, Kratzmajer Zoltán, valamint Szücsné Dr. Harkó Enikő és Csathóné Zágoni Nóra, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője képviselte. A díjat Horváth Péter a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Iszák Tibor elnökhelyettes és Lévainé Müller Katalin az Oktatási Hivatal képviselője adta át ünnepélyesen a küldöttgyűlés alkalmával. A díjátadás alkalmával a Széchenyi vezetője bemutatta az iskolát, elmondta, hogy 606 tanulólétszámmal működik a gimnázium, kitért a képzési formákra. Kiemelte a közösségi munka során végzett iskolai tevékenységet, hangsúlyozta, hogy ennek a tevékenységnek a gyökerei már a szolgálat megjelenése előttre datálódik, az önkéntes tevékenység képezte a kiindulópontját. A szervezeti formák kialakulása a Társ-programhoz kötődik, amely egy kiemelkedő pályázat volt a gimnázium életében, és már akkor, 2011-ben az országban jó gyakorlatként, mintaként jelent meg. Akkor még négy területen volt kimondottan aktív az iskola, két területen pályáztak, egyik felelőse Csathóné tanárnő, a másiké Szücsné igazgatóhelyettes asszony volt. Az igazgató  bemutatta Szücsné Dr. Harkó Enikőt, aki a szolgálat koordinációját végzi a kezdetektől, És Csathóné Zágoni Nórát, az önkéntes és szolgálati tevékenység „lelkét”. 

 

Kratzmajer Zoltán képekkel színesítette az előadását, amely a főbb szolgálati tevékenységekre fókuszált. Példaként hozta ennek a tanévnek a statisztikai adatait, amely alapján közel 5000 óra szolgálatot teljesítettek az első félévben a tanulók. Ez mögött nagyszerű szervezés, lelkes és elhivatott tanerő áll. Végül a gimnázium igazgatója megköszönte a rangos elismerést, a meghívást és kifejezte büszkeségét a díjjal kapcsolatban.

Kratzmajer Zoltán, Iszák Tibor, Lévainé Müller Katalin és Horváth Péter a díj átadását követően

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában