Dunaferr – Liberty

2020.11.26. 07:00

Kifizette a Dunaferr az októberi bér második felét

Az októberi bér kifizetése, mint ahogy a szeptemberi járandóság is két részletben érkezett a munkavállalók számlájára. Evgeny Tankhile­vich, az ISD Dunaferr Zrt. legfőbb, általános vezérigazgató-helyettese – mint ismeretes – munkavállalóknak írt levelelében jelezte, ezúttal a novemberben esedékes bér második részét legkésőbb november 27-ig kapják meg a munkavállalók.

Várkonyi Zsolt

Bár a cég mindkét esetben megsértette a Munka törvénykönyve ide vonatkozó rendelkezéseit és a Dunaferr még hatályban lévő (és maradó?) kollektív szerződését is, de szerencsére ezúttal is az ígért határidő előtt, november 24-én megérkezett a jogos járandóságuk a dolgozóknak.

Alapvető kérdés: a törvényi előírások szerint működnek?

Arról már korábban írtunk, hogy a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség november 12-én keresetet nyújtott be a területileg illetékes törvényszékhez, amelyben kérte, állapítsák meg azt, hogy Evgeny Tankhilevich augusztus 14-én, a cég kollektív szerződése (KSZ) felmondásakor jogszerűen gyakorolta-e cégvezetői hatáskörét. Mindenesetre amennyiben ezzel kapcsolatban a cégbíróság a szakszervezet keresetének helyt adva, az abban leírtak alapján döntést hoz, abban az esetben érvénytelen lehet a KSZ felmondása. Lapunk nem hivatalos informácója szerint november 24-én váratlanul munkaügyi felügyelők is jártak a cégnél, bár ez és a fent említettek között nem feltétlenül van összefüggés. Vagy mégis?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában