Dunaferr – Liberty

2021.04.16. 20:25

Teljes rendőri ellenőrzés volt Dunaújvárosban – frissítve

Renkívül nagy rendőri jelenlét volt Dunaújvárosban április 16-án este, a közösségi médiában közzétett információk alapján több lehetőség merült fel. A legbiztosabb információ szerint az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonlási vitájája áll a háttérben. A témával kapcsolatban nyilatkozott lapunknak dr. Mikó István az ISD Dunaferr Zrt.-t tulajdonló Steelhold Ltd. főrészvényese képviseletében. A kialakult helyzetről először a rendőrség közelményét tesszük közzé:

duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

„Elektronikus úton hozzánk érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy 2021. április 16-án este információ merült fel arra vonatkozólag, hogy Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a közterületek rendjének fenntartása érdekében, megfelelő létszámú erőket összevonva rendőri intézkedéseket hajtott végre – személyeket igazoltatott, gépjárműveket ellenőrzött. Ezek alapján egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreált, a városban nyugalom van.”

Tudósításunk korábbi részében elmondtuk: a közösségi médiába sorra kerültek fel a fotók és a videók a nem mindennapi hatósági jelenlétről, s ezzel együtt természetesen megindultak a találgatások és a pletykák is, hogy vajon mi történhetett.

Bankrablástól, szökött rab kereséséig, a Vasműben talált robbanótestig, számos elképzelés napvilágot látott, de biztosat senki nem tudott. Lapunk természetesen rögtön megkereste a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát is, ahol egyelőre hivatalos információval nem szolgálhattak, türelmet kértek tőlünk is, csakúgy, mint számos más médiaterméktől. Időközben az kiderült, a rendőri erők a Vasmű főkapuja előtt is jelen vannak, továbbá arról is szóltak meg nem erősített hírek, hogy a gyár összes bejáratát lezárták, a dolgozók nem tudnak be- és kijutni. Utóbbi a helyszínen tartózkodó munkatársaink szerint nem így van, a műszakváltás zavartalan.

Este aztán a telex.hu-nak nyilatkozott Pintér Tamás polgármester, aki azt mondta, egy 50 fős biztonságiakból álló csoport akart bejutni a városba. Pintér szerint a rendőrök – akik Budapestről is érkeztek – visszafordították a csoportot. Ezek alapján az események mögött a gyárat működtető ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosi jogvitája állhat, a cégtől egyelőre szintén semmilyen hivatalos tájékoztatás nem érkezett.

Frissítés 22:45:

A Steelhold Ltd. főrészvényese képviseletében dr. Mikó István elmondta, hogy továbbra is az a céljuk, hogy az ISD Dunaferr Zrt.-t tovább működtessék és ehhez a feltételek adottak legyenek. Ennek első lépése az, hogy a cég székhelyén belül láthassák el feladatukat. Tájékoztatásul elmondta, hogy ebben az elmúlt hetekben, hónapokban az ISD Dunaferr Zrt. Tankhilevich által vezetett menedzsmentje nem volt partner. A hírekkel ellentétben sem a városban, sem a gyárban nem történt atrocitás, a déltános-éjszakás műszakváltás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában