javulni kell

2019.07.19. 21:21

Új-Zélandot kell megverni holnap reggel Olaszországért

Magyar idő szerint holnap reggel fél kilenctől Új-Zéland ellen játszik a legjobb négy közé jutásért a Bíró Attila vezette magyar női pólóválogatott, amelynek szinte teljes egészében újra kell építenie magát az oroszok elleni sima vereség után.

Szabó Szabolcs

A dél-koreai vizes világbajnokság első körében a magyar női pólóválogatott történelmi gólrekorddal, 64-0-ra verte az alig két hónapja edzésben lévő hazaiakat, a következő fordulóban pedig egy góllal bizonyultak jobbnak lányaink a kanadaiaknál. A csoportelsőségről az oroszok elleni rangadó döntött. Pontosabban, az eredetileg rangadóként címkézett összecsapáson az orosz válogatott igazi erődemonstrációt tartott, és a Világligában tapasztalhatókhoz hasonlóan 17-12-re múlta fe­lül Gurisattiékat.

A dunaújvárosi Vályi Vanda már a válogatott egyik húzóemberévé nőtte ki magát
Fotó: mvlsz.hu

A főszereplők így értékeltek a meccs után:

– Az első négy támadásból talán három gólt kaptunk, nyilván nem ezt beszéltük meg. Az oroszok most négy lefordulás-gólt lőttek, ezt a játék­elemet még a budapesti meccsen is jobban megoldottuk. Azt szerettem volna, ha szorosabban alakul, mint a világligán, ám ezúttal is ötgólos lett a különbség. Bealudtunk az elején, ezzel a kezdéssel, a 4-0-s hátránnyal megalapoztuk a meccs hangulatát. Akadtak jó momentumok, de ez összességében kevés, szétúsztak minket – fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány a mérkőzést követően az mvlsz.hu-nak.

A válogatottunk egyik rutinos tagja, Csabai Dóra így látta a mérkőzést:

– Az első perctől kezdve úgy éreztem, hogy dekoncentráltak vagyunk, egyből lefordultak minket, holott megbeszéltük, hogy ezt egyáltalán nem tehetik meg. Nagyon sok gólt kaptunk, javítani kell ezen, mert botrányos…

A vetélytársak eredményei

A vizes világbajnokság női pólótornájának A csoportját természetesen az USA hozta hibátlanul, második helyen a hollandok végeztek. A B jelzésű négyest az oroszok nyerték a magyarok és a kanadaiak előtt. A C csoportban a spanyolok zártak az első helyen, megelőzve Görögországot és Kazahsztánt.

A D csoport uralkodója Olaszország lett, amíg a második helyre Ausztrália futott be, beelőzve Japánt és Kínát is.

A negyeddöntő mérkőzéseit magyar idő szerint ma délelőtt rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában