Csalót fogtak

2024.04.26. 18:00

Semmit nem kaptak a pénzükért

A Mátrix Projekt keretében újabb csalót fogtak el a rendőrök.

Duol.hu

Csalás bűntett és több rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a sárbogárdi zsaruk egy 36 éves férfival szemben, akit április 17-én karcagi otthonában fogtak el az egyenruhások. A férfi 2024 februárjában az egyik népszerű online piactér hirdetései között bútort kínált eladásra, melyért nem kért vételárat, mindössze szállítási költséget kellett fizetni a vevőknek. A hirdetésre hárman is jelentkeztek, akik az eladóval történt egyeztetést követően minden esetben elutalták a szállítási költséget, azonban a megrendelt bútor nem érkezett meg hozzájuk. Miután a sértettek a megrendelt termék holléte felől érdeklődtek az eladónál, az mindannyiszor azzal hitegette őket, hogy az áru már úton van, azonban a meghirdetett terméket végül egyik esetben sem kapták meg – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n.

Forrás: police.hu

Azért, hogy ne váljanak áldozattá, fogadják meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

  • Amennyiben lehetőség van rá, személyesen nézzék meg a megvásárolni kívánt árucikket!
  • Vásárlás előtt mindig ellenőrizzék az eladót a róla írt visszajelzések és a közölt adatok alapján!
  • Lehetőség szerint válasszák az utánvételes vásárlás lehetőségét! Ebben az esetben, ha nem csalásról van szó, akkor a csomag mindenképpen megérkezik!
  • Ha az összeget előre elutalják, mindig jegyezzék fel, vagy mentsék le azt a számlaszámot, melyre elutalták a pénzt!
  • Ha bankkártyás fizetést választanak, annak adatait csak a bank online fizetésre létrehozott felületén adják meg!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában