A DPASE ma megmutathatja, hogy egy jó csapat

2018.10.30. 20:35

Tavaly már sikerült a remélt nagy bravúr

A Magyar Kupa 7. fordulójában ma 17 órától Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia FC mérkőzést rendeznek a helyi stadionban. Közel egy éve már sikerült kiejteni egy élvonalbeli riválist.

Balogh Tamás

A sorsolás erre a fordulóra az újvárosiak számára egy jóval előttük járó ellenfelet hozott, hiszen ők jelenleg az NB III Középcsoportjának a harmadik helyén állnak, amíg a vendégek az OTP Bank Liga, az NB I kilencedik csapata. A hazaiak előző ellenfele a kupában az Eger SE volt, amelyet idegenben 5–0-ra győztek le. Az elmúlt időszakban a bajnokságban ugyan kevés pontot gyűjtöttek, de legutóbb már jó játékkal jelentkeztek, és egy döntetlennel zártak az Iváncsa ellen.

A mai vendégcsapat a Magyar Kupa 6. fordulójában a Komárom VSE otthonában 3–1-es győzelemmel zárt. A bajnoki sorozatban legutóbb a DVSC-től idegenben ugyan vereséget szenvedtek, de korábban bravúrokat is bemutattak. Annak számítható a Ferencváros és a Honvéd elleni hazai győzelmük is. Azért a kétosztálynyi különbség ide vagy oda, a mai találkozó még nem egy lefutott mérkőzés, és felszabadult, jó játékot is hozhat. A tehetséges fiatalokat felsorakoztató dunaújvárosi csapat teher nélkül mutathatja be a tudását, az ellenfél pedig győzelmi kényszerében szintén jól kell szerepeljen.

Vaszócsik Viktor és Lőrincz Emil szakvezető bizakodóan nyilatkozott a Felcsút elleni kupameccs előtt Fotó: Hankusz Kálmán

A mérkőzést beharangozó sajtótájékoztatón Lőrincz Emil vezetőedzőtől a következőket is hallottuk: – Mindenképpen hangsúlyoznom kell, hogy egy NB I-es csapattal fogunk játszani, ezért természetesen ez egy nagy feladat. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy ez egy kupameccs, és az más, mint egy bajnoki mérkőzés. Egy ilyen alkalommal bármi megtörténhet. Úgy készülünk, hogy maximumot nyújtsunk, és remélem, hogy eredményesek is tudunk lenni. A hazai pálya előnye nálunk van, és az sokat jelent a számunkra. A legerősebb összeállítással szeretnénk a pályára lépni. A vasárnapi mérkőzés után, két-három olyan játékosunk is kisebb-nagyobb problémával küzd, ezért a végső döntést szerdán fogjuk meghozni.

A játékosokat Vaszócsik Viktor képviselte, aki így vélekedett a kupameccsről: – Sportolók vagyunk, és természetesen motivál bennünket, hogy egy jóval erősebb csapattal kell majd megmérkőznünk, és egy ilyen ellen mindig jobb és könnyebb játszani. Közülünk mindenki szeretné megmutatni, hogy igenis, ő is egy jó futballista. Ez a cél motivál most bennünket.

Beléptetés, jegyárak, menetrend

A DPASE vezetősége – részben a jelenleg is zajló stadionfelújítás miatt – külön közleményben tudatta a mai mérkőzésre szóló beléptetés legfontosabb kötelmeit: a jegyek kivételesen mindenki számára, egységesen ezer forintba kerül. A 7 éven aluliak számára ingyenes a mérkőzés megtekintése! A pénztárak a mérkőzés előtt egy órával, azaz 16 órakor nyitnak ki. Csak a hazai jegypénztárnál lehet majd jegyet vásárolni! A vendégszurkolóknak szintén egységesen ezer forint lesz a jegyár.

A vendégszurkolóknak a „H” jelzésű szektort nyitják ki a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában