Egy játékra volt az aranyszettől a nagyot küzdő Tomanóczy-csapat

2019.12.19. 22:36

Röplabdázóink közel jártak a kupabravúrhoz

A Magyar Kupa negyeddöntőjében közel járt a bravúrhoz a Dunaferr Sportegyesület csapata, hiszen a VRC Kazincbarcika elleni párharc második találkozóján labdájuk volt az aranyszetthez.

Gróf András

Elismerés illeti az újvárosi röplabdázókat a visszavágón mutatott teljesítményért

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Óriási lelkesedéssel kezdte az összecsapást a dunaújvárosi együttes, és ezzel alaposan meglepte a házigazdákat. Végig vezetve, nyolc pont különbséggel nyerték meg az első játszmát.

VRC Kazincbarcika – Dunaferr SE 3:2 (-17, 17, -22, 24, 14)

VRC Kazincbarcika: Péter M., Braga, Árva, Juhász P., ­Páez, Blázsovics, Vitko (liberó). Csere: Toronyai, Bibók, Budai, Simkó, Dudás, Csizmadia T., Földes (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.

Dunaferr SE: Quintz, Hatvany Zs., Mészáros D., Tomanóczy B., Iván B., Laczi, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Majoros B., Iván G., Kecskeméti B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Elismerés illeti az újvárosi röplabdázókat a visszavágón mutatott teljesítményért
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A második szettben magára talált a borsodi alakulat, és egalizálta az állást. A harmadik játékrészben ismét kiválóan teljesített a Dunaferr. Ez a szett végig szoros csatát hozott, de 22:22-es állást követően zsinórban három pontot szerzett a lelkes vendégegyüttes, így ismét előnybe került. A negyedik játékrészben elérhető közelségbe került az aranyszett kivívása, hiszen játszmalabdája is volt az újvárosiaknak, de végül egyenlítettek a házigazdák, amivel el is dőlt a továbbjutás kérdése. Az ötödik játszmában a hazaiak elsősorban a fiataljaikat szerepeltették, akik szoros játsz­mában arattak minimális különbségű győzelmet, amivel lezárták a párharcot.

Tomanóczy Tibor: – Kezünkben volt az aranyszett-labda, de sajnos a ­rossz kiválasztás miatt nem tudtuk befejezni azt a játszmát, és utána az ötödiket sem. Gratulálok a Vegyésznek, és további sok sikert kívánok nekik a kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában