Összességében remek évet zárt a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya

2018.12.18. 20:00

Hazai és nemzetközi szinten is jeleskedtek a klub sportolói

Kiváló hangulatú, jutalmak átadásával egybekötött összejövetelen zárta és értékelte az idei évet a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya hétfőn este. Jócskán volt ok az örömre és a büszkeségre, hiszen a nemzetközi és hazai versenyeken is jeleskedtek a klub sportolói.

Gallai Péter

A Lemezalakító Duna-parti szabadidőközpontjában rendezett ünnepségen Pető Zsolt szakosztályelnök köszöntötte a megjelent sportolókat, edzőket, a vezetőség tagjait és a támogatók képviselőit. Eltelt egy év, de nem öregedtek, hanem fejlődtek – mondta. Majd Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója vette át a szót, aki kiemelte, fontosnak tartják, hogy jelen legyenek a sportág erejét jelentő vidéki bázisokon is, illetve, hogy a magyar kajak-kenu 2018-ban is kiválóan szerepelt a nemzetközi eseményeken, a felnőttek és az utánpótlás szintjén egyaránt.

Díjak, kupák és elismerések – ismételten eredményes évet zárt a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya, amely már olimpiai kvótára is pályázik
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Ezekből a csodás eredményekből a Dunaferr SE is kivette a részét, több sportolóval képviseltetve magát. A felnőtteknél Kiss Balázs, Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám, az utánpótlásnál Mányi Zsófia és Boldis Csenge szerepelt kiválóan. Az egyesület munkája stabilnak és jónak mondható, a klubok közötti rangsorban a huszadik helyen zártak, és a létszámot is sikerült megtartani, illetve növelni. Azaz elmondható, a Dunaferr nagyon erős bástyája a szövetségnek. Idén két példakép, két olimpiai bajnok, Vajda Attila és Vereckei Ákos is csatlakozott az edzői stábhoz, ami a gyerekek számára nagyon sokat jelent, hiszen ilyen klasszisoktól tanulhatnak. Jövőre Szegeden lesz a kajak-kenu világbajnokság, ami azért kiemelten fontos, mert ezen keresztül vezet az út a tokiói olimpiára. Köszönöm még egyszer mindenkinek azt a munkát, amit elvégzett – tette hozzá.

Pető Zsolt büszkén kezdhette azzal értékelését, hogy fantasztikus évet zártak 2018-ban. Ugyan a felnőttek világ- és Európa-bajnokságain nem sikerült dobogót szerezni, de mindenki büszke lehet a pontszerző helyeken végző Kiss Balázsra és Hajdu Jonatánra. A szegedi világkupán már arany- és ezüstéremnek örülhetett a klub, az U 23-as világbajnokságon pedig az utolsó éves Kiss Balázs folytatva fejlődési pályáját, harmadik lett, az U 23-as Eb-n Slihoczki Ádámék betegen lettek nyolcadikok. Az Olimpiai Reménységek Versenyén ősszel Mányi Zsófia ért el a többi között első helyet, illetve az ifúsági és U 23-as maraton Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett az a Bucsi Bence, aki a Rácalmás klubjától igazolt át időközben a Dunaferrhez. Ami a magyar bajnokságokat illeti, összesen tizenhat arany-, nyolc ezüst- és tizenöt bronzérmük volt, ez egy ilyen kis klubtól kimagaslónak számít. A Sulisárkány bajnoki címet szerzett Vasvári iskola egységét három Dunaferr-versenyző erősítette, és óriási siker volt a hagyományos Dunaferr-kupa és egyben regionális bajnokság, amelyen rekordokat döntött a résztvevők száma, a tavalyi négyszáz versenyző helyett idén már hétszázan voltak huszonkilenc egyesületből.

A szakosztály minden korábbi képzeletét felülmúlva, olyan hihetetlen szerencsében és kegyben részesült, hogy egy kétszeres olimpiai bajnokkal, Vereckei Ákossal és egy egyszeres ötkarikás győztessel, Vajda Attilával erősítettük meg szakmai stábunkat. Hálásnak kell lennünk, hogy megadatik nekünk az, itt vannak Dunaújvárosban, hiszen számos más, nagyobb egyesületben is biztosan szívesen látták volna őket, de szerintem mi szeretjük őket a legjobban. Új szakágunk alakult meg a túrázókkal, jövőre havonta minimum egy túrát szervezni fogunk, ettől azt remélem, sok olyan felnőtt megismerkedik az evezés szépségével, akik aztán gyermekei­ket idehozzák, mert nagyon fontos a bázis bővítése. Ide kapcsolódik, hogy egy pályázat révén sikerült túraeszközöket vásárolni. Ha már fejlesztések, a külső rekonstrukció után 2019-ben április elsejétől folytatódik a csónakház felújítása, ezúttal a belső terek újulnak meg teljesen. A többi között kétszer nagyobb lesz a konditerem, külön öltözőt kapnak az élsportolók, a túrázók és sárkányhajósok, és kialakítunk egy klubszobát is. Azaz méltó körülmények között tudjuk folytatni szeptembertől a munkát – ismertette Pető Zsolt.

A hivatalos rész végeztével jutalmazták a legjobb sportolókat, a díjakat Pető Zsolt Pász Péter szakosztályelnökkel, Vereckei Ákos és Szalóki Győző, illetve Vajda Attila és Molnár Gergely edző adta át.

A 2018-as év díjazottjai: Kiss Balázs (legeredményesebb U 23 kenus), Hajdu Jonatán (legeredményesebb férfi kenus), Slihoczki Ádám (egész éves teljesítményéért), Kovács Máté (éves teljesítményéért), Mányi Zsófia (legeredményesebb ifi kajakos), Bucsi Bence (egész éves teljesítményéért), Kulcsár Dorina (egész éves teljesítményéért), Boldis Csenge (legeredményesebb serdülő kajakos VI. korcsoport), Pető Ákos (legeredményesebb férfi ifi kenus), Decsi Dorina (legeredményesebb serdülő kajakos V. korcsoport), Székely Dorka (éves teljesítményéért), Kovács Bendegúz (legeredményesebb kölyök fiú kajakos III. korcsoport), Koós Marcell (legeredményesebb fiú kajakos IV. korcsoport), Éberhardt Richárd (legeredményesebb kölyök fiú kajakos IV. korcsoport), Decsi Márk (legeredményesebb serdülő VI. korcsoport), Rónai Márton (legeredményesebb serdülő kajakos V. korcsoport), Perger Máté (egész éves teljesítményéért), Árva Bálint (egész éves teljesítményéért), Kovács Boglárka (legeredményesebb gyermek lány kajakos), Árva Gréta (egész éves teljesítményéért), Mérges Anna (egész éves teljesítményéért), Hubikné Tarján Éva (legeredményesebb masters versenyző).

A szakosztály vezetősége ezt követően megköszönte a szponzorok támogatását is, kiemelten a két legnagyobbnak, a névadónak, s Dunaújváros önkormányzatának, illetve a vezetőtársaknak, munkatársaknak, az edzőknek, illetve a sajtó, közte a Dunaújvárosi Hírlap egész éves munkáját.

– Amennyiben minden egyesületben ilyen jó trénerek dolgoznának, akkor még komolyabb eredményeket érhetne el a sportág. Edzőink maximális elkötelezettséggel és lelkiismerettel, nagyfokú szakmaisággal végzik a munkájukat. Egyébként mindazt létrehozni, ami ma itt van, csak összefogással lehet.

Vajda Attila olimpiai bajnok hálás, hogy Újvárosban dolgozhat

Az estre amolyan meglepetésként Vajda Attila elhozta Pekingben nyert olimpiai aranyérmét, illetve az Athénban szerzett bronzot.

A sportolók, a legkisebbektől a legnagyobbakig szűnni nem akaró érdeklődéssel vették kézbe az ereklyéket, simogatták, sőt, a nyakukba is akaszthatták. Emellett sorra készültek a közös fotók a példaképpel, aki örömmel tett eleget minden kérésnek.

– Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, hálás vagyok, hogy itt lehetek. Hálás egyrészt Pető Zsoltnak, hogy lehetőséget adott arra, edző lehessek Magyarországon, és hálás azért a közösségért, a légkörért, ami nemcsak engem, hanem ezt az egész szakosztályt körbeveszi.Egy ilyen építő társaságban ­nagyon jó dolgozni, egyszerre jó szeretve lenni, és szeretni azokat, akik itt vannak. Mikor máskor, ha nem ilyenkor mókázunk, amivel még közelebb kerülünk a versenyzőkhöz, nyilván a mindennapokban nem ezt

az arcomat látják, akkor kicsit szigorúbb, de mindenképpen következetes vagyok.

Azért hoztam el az érmeket, hogy mindenki kapjon inspirációt, amivel neki tudunk futni a következő esztendő felada­tainak – fogalmazott Vajda Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában