vízilabda

2019.07.17. 21:57

Fontos siker a spanyolok ellen

Pörög az idei vizes világbajnokság vízilabdatornája. A lányok tegnap pihentek, a fiúk viszont fontos győzelmet arattak a rivális spanyolok ellen.

duol.hu

Kvangdzsu, 2019. július 17. Hárai Balázs (elöl) és a spanyol Marc Larumbe Gonfaus a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkõzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én. MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Magyarország – Spanyolország 13–11 (4–2, 5–4, 3–0, 1–5)

Vezette: Margeta (szlovén), Goldenbert (amerikai).

Magyarország: Nagy V. – Jansik Sz. 2, Bátori 1, Manhercz K. 2, Hárai 1, Vámos 1, Sedlmayer 2.

Csere: Mezei, Zalánki 3, Angyal 1, Pohl.

Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

Csak a végén lett igazán éles a csoportrangadó
Fotó: MTI

A magyar férfivízilabda-válogatott kiváló játékkal 13–11-re legyőzte a spanyol csapatot a kvangdzsui világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

Mindez azt jelenti, hogy Märcz Tamás együttese szinte biztosan a C jelű négyes élén végez, azaz közvetlen bejut a negyeddöntőbe.

„Ugyanazokat a taktikai elemeket játszottuk, mint amiket Dumi (Varga Dénes) kiválása előtt is gyakoroltunk. Azt tudtuk, hogy ez egy fárasztóbb meccs lesz, ráadásul már Új-Zéland ellen is látszott, hogy sokkal nehezebb tíz emberrel végig játszani egy találkozót” – nyilatkozta a 45. születésnapját ünneplő szakember a dél-koreai Kvangdzsuban a várható csoportelsőségről döntő találkozót követően.

„Mindenki egy picit többet vállal, Dumi hiányában eggyel előrébb kellett lépnünk. Azért a csapatkapitányunkat nem vesztettük el, ott van velünk” – tette hozzá annak kapcsán, hogy az olimpiai és világbajnok klasszis ujjtörés miatt elképzelhető, hogy az egész tornát csak a kispadról követheti végig.

A spanyolok elleni összecsapással kapcsolatban Märcz Tamás elégedetten megjegyezte, a három negyeden keresztül tartó kiváló védekezés hozta meg a sikert: „azokat a lövőket hagytuk ott, akiket mi szerettünk volna, elől pedig élesek voltunk.

Hátrányból előnyt kovácsolni

„Nagy kérdőjel volt, hogy mennyire tudunk majd összeállni, de azt gondolom, hogy talán még egy lökést is adott a csapatnak az, hogy csak kintről tudtam segíteni. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert azt mondhatom, simán megvertük a spanyolokat” – nyilatkozta az olimpiai és világbajnokklasszis, Varga Dénes, aki a kispadról segített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában